Ψήφισμα Δ.Σ. Γορτυνίας: Ημέρα πένθους για το Δήμο – Μεσίστιες οι Σημαίες

Ψήφισμα  Δημοτικού  Συμβουλίου  Γορτυνίας για   την   εκδημία   του  Μακαριστού  Ποιμενάρχη Γόρτυνος  και  Μεγαλοπόλεως  κυρού  Ιερεμίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γορτυνίας, με αφορμή τον αδόκητο θάνατο του Ποιμενάρχη μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμίου, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, σήμερα, Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ., παρουσία του Δημάρχου Γορτυνίας, Ευσταθίου Χαρ. Κούλη, και αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον εκλιπόντα Ιεράρχη.

Ο αείμνηστος Ιεράρχης υπηρέτησε επί 15 χρόνια την ιστορική Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και ως Ποιμενάρχης και Πνευματικός Πατέρας συνδέθηκε με τον πιστό λαό της περιοχής μας, με δεσμούς αμοιβαίας αγάπης, σεβασμού και εκτίμησης.

Διακρίθηκε για τη βαθιά θεολογική του κατάρτιση, την σπουδαία ακαδημαϊκή του πορεία, το ήθος του, την ταπεινότητα του, την απλότητά του και την πίστη στις παραδόσεις της Ορθοδοξίας.

Αφιέρωσε την ψυχή, το πνεύμα και όλες τις σωματικές του δυνάμεις στο Ποίμνιό Του, στην υπηρεσία του Θεού και της Εκκλησίας και εργάσθηκε με ζήλο για την προβολή και επίλυση των προβλημάτων της Μητροπόλεώς μας.

Θα ζει πάντα μέσα στις καρδιές μας και θα αποτελεί φωτεινό οδοδείκτη και παράδειγμα για όλους μας.

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την εις Κύριον εκδημία του σεπτού και ικανού Ιεράρχη, συμμετέχοντας στο καθολικό βαρύτατο πένθος της Εκκλησίας μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας, μετά τις εισηγήσεις του Προέδρου και του Δημάρχου, εκφράζει ομόφωνα τη μεγάλη του λύπη του και διερμηνεύει τη συγκίνηση όλων των δημοτών του Δήμου Γορτυνίας για την εκδημία εις Κύριον του  εμπνευσμένου Ποιμενάρχη μας, ο οποίος με την γεμάτη από αρετές ψυχή του, τον πύρινο λόγο του και την αταλάντευτη προσήλωσή του στα δόγματα της Ορθοδοξίας, υπηρέτησε τον τόπο και τους συνανθρώπους μας με απαράμιλλη και θεόπνευστη αγάπη και

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

  • Να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αοίδιμου Επισκόπου.
  • Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην τοπική Εκκλησία της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, στα μέλη της Ιεράς Συνόδου και στους οικείους του Μακαριστού Επισκόπου.
  • Να κηρύξει την ημέρα ταφής του Μακαριστού Μητροπολίτη ως ημέρα πένθους για το Δήμο.
  • Να αναρτηθούν μεσίστιες οι Σημαίες στο Δημαρχιακό Μέγαρο και σε όλα τα καταστήματα των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Γορτυνίας, καθώς και σε όλα τα σχολικά κτίρια μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Γορτυνίας σήμερα και την ημέρα της ταφής του.
  • Την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου, ως ελάχιστος φόρος τιμής και έκφρασης πένθους.
  • Να παραστεί ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία.
  • Να κατατεθεί στέφανος από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος από τον Δήμαρχο Γορτυνίας.
  • Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την τέλεση της εξοδίου ακολουθίας.
  • Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα αυτό στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και στα μέλη της Ιεράς Συνόδου.
  • Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου Γορτυνίας και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίυ

Ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΝ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΧΑΡ. ΚΟΥΛΗΣ