15ετή Ποιμαντική Διακονία έκλεισε ο Σεβ. Γόρτυνος & Μεγ/λεως κ.κ. Ιερεμίας

Πριν ακριβώς από 15 χρόνια και συγκεκριμένα το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2006, έγινε η ενθρόνιση του Σεβ. Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ.Ιερεμία, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής Δημητσάνας, παρουσία του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου.

Παλαϊκή υποδοχή επεφύλαξαν στον νέο Μητροπολίτη οι κάτοικοι της Γορτυνίας, απόδημοι Γορτύνιοι κ.α. στην κεντρική πλατεία της Δημητσάνας. Ο Σεβασμιότατος με τρεμάμενη φωνή από συγκίνηση, λόγω των εκδηλώσεων αγάπης του πλήθους που φώναζε «Άξιος-Άξιος»,  δεσμεύτηκε ενώπιον «Θεού και ανθρώπων» ότι θα δώσει την καρδιά του για την Ιερά Μητρόπολη μας. Απευθυνόμενος δε στους λίγους νέους της περιοχής είπε τη χαρακτηριστική φράση: «Δώστε μου το χέρι σας και πάρτε την καρδιά μου».

Η εκλογή του είχε γίνει με μεγάλη πλειοψηφία από την Ιεραρχία της Εκκλησίας μας στις 10 Οκτωβρίου 2006.

Μάλιστα τέλος του 2006 η Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως απέκτησε Πρωτοσύγκελο μετά από πολλά χρόνια, τον εξαίρετο και μορφωμένο κληρικό, τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π.Ιάκωβο Κανάκη.

Παραθέτουμε τα σχετικά δημοσιεύματα της εφημερίδος μας το 2006.

Ευχόμεθα ολοκαρδίως στον Σεβασμιότατο υγεία και μακρότητα ημερών για να συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμη το εκκλησιαστικό του έργο στον τόπο μας. 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΥΒΑ – ΠΕΝΝΥ ΚΑΛΥΒΑ

* Από την έντυπη έκδοσης της εφημερίδος «Γορτυνία»