15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στα Λαγκάδια

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η «15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» στα Λαγκάδια. Οι «οδηγοί της παρέας» έκαναν πράξη το μήνυμα ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί».

Η δράση στα Λαγκάδια υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Γορτυνίας, του Δημάρχου Γορτυνίας Ευστάθιου Κούλη και του Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Λαγκαδίων Δημητρίου Καγιούλη.

Την εκδήλωση συντόνιζε ο Χρήστος Γιαννόπουλος, με καταγωγή από τα Λαγκάδια και το Μοναστηράκι, ο οποίος εκπροσωπεί το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»  ως εθελοντής.

Από το 2007 το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» θέλοντας να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα Οδικής Ασφάλειας διοργανώνει σε διάφορα μέρη της χώρας την «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα». Η δράση έχει ως εξής. Εθελοντές του Ινστιτούτου βρίσκονται έξω από τα επιλεγμένα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης και ενθαρρύνουν τον κόσμο που προσέρχεται να επιλέξουν τον «οδηγό της παρέας». Ο τελευταίος, αφού φορέσει το ειδικό βραχιόλι στο χέρι δεσμεύεται να μην καταναλώσει αλκοόλ κατά την διάρκεια της βραδιάς. Φεύγοντας από το κέντρο διασκέδασης ο «οδηγός της παρέας» υποβάλλεται σε ένα φιλικό αλκοτέστ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τήρησε την υπόσχεσή του.

Στη φωτογραφία διακρίνεται η δραστήρια ομάδα εθελοντών του Ι.Ο.ΑΣ. στα Λαγκάδια Αρκαδίας