16η Γιορτή του Τσίπουρου στο Παλαιοχώρι!

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ «ΟΙ ΆΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ» την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017, ώρα 12.30 μ.μ., με την υποστήριξη της Περιφέρειας, του Δήμου Γορτυνίας – Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ)- και άλλων διοργανώνει τη «Γιορτή του Τσίπουρου» στο Παλαιοχώρι της Τ.Κ. Δημητσάνας. Καλούνται οι πατριώτες και οι φίλοι του χωριού, να τιμήσουν τη «Γιορτή του Τσίπουρου» και το Παλαιοχώριο με την παρουσία τους.
Η «Γιορτή του Τσίπουρου» καθιερώθηκε εδώ και 16 χρόνια από τον τότε υπάρχοντα σύλλογο των Απανταχού Παλαιοχωριτών και από το 1911 από τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ «ΟΙ ΆΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ» με την υποστήριξη της περιφέρειας του δήμου και άλλων. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, με την ευκαιρία της λειτουργίας των αποστακτήρων (καζανιών). Η εκδήλωση είναι ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα γιατί παρουσιάζει την παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής του τσίπουρου και παράλληλα προσφέρει ψυχαγωγία στους ντόπιους και στους επισκέπτες, οι οποίοι εκτός της παραδοσιακής γουρουνοπούλας και των άλλων εδεσμάτων που θα προσφερθούν,θα δοκιμάσουν αγνό και παραδοσιακό τσίπουρο στην παραγωγή του.

*** Όσοι επιθυμούν να έρθουν στο χωριό, μπορούν να κλείσουν θέση στο λεωφορείο που θα κατέβει από την Αθήνα. Πληροφορίες στον γραμματέα του Συλλόγου Χρήστο Νακόπουλο και στο τηλέφωνο 6934014714.