2ος Διαγωνισμός Φωτογραφίας

 

Ο 2ος Διαγωνισμός Φωτογραφίας που διοργάνωσε η εφημερίδα μας ολοκληρώθηκε με τεράστια ανταπόκριση και πέραν από κάθε προσδοκία! Οι συμμετοχές άγγιξαν τις 410 φωτογραφίες!! Μπορείτε να τις δείτε όλες στο άλμπουμ.

Ο μεγάλος νικητής αναδείχτηκε η Γορτυνία και οι απαράμιλλες ομορφιές της, που προβλήθηκαν μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα ( facebook και instragram) με χιλιάδες like και κοινοποιήσεις.

Στη 2η φάση του διαγωνισμού προκρίθηκαν οι 30 φωτογραφίες, που συγκέντρωσαν τα περισσότερα likes.

photografies diagonismou1 photografies diagonismou2 copy

Παράλληλα όμως υπήρξαν και κάποια ξεχωριστά βραβεία, όπως το Βραβείο Κοινού, καθώς και το Βραβεία της Κριτικής Επιτροπής από τις υπόλοιπες φωτογραφίες που διαγωνίστηκαν και δεν επιλέγηκαν στις 30 δημοφιλέστερες.

Όλες οι συμμετοχές ήταν ξεχωριστές και αυτό γιατί πάνω από όλα τραβήχτηκαν από τους συμμετέχοντες με αγάπη και θαυμασμό για τον τόπο. Η Κριτική Επιτροπή είχε ένα πολύ δύσκολο έργο γιατί είχε να διαλέξει ανάμεσα σε πολλές φωτογραφίες, που ξεχώριζαν είτε για την αισθητική τους, είτε γιατί πρόβαλαν κρυμμένους θησαυρούς της Γορτυνίας, είτε σημεία της καθημερινής αγροτικής ζωής. Για αυτό και χρειάστηκε πάνω από 4 ώρες για να βγάλει τα αποτελέσματα, κρίνοντας την κάθε λεπτομέρεια και περιγράφοντας αναλυτικά το αιτιολογικό της!

kritiki epitropiΗ Κριτική Επιτροπή αποτελείτο από εξειδικευμένα & βραβευμένα άτομα στο χώρο της φωτογραφίας, της τέχνης και της δημοσιογραφίας, που ήταν οι:

1. Σωτήρης Λαμπρόπουλος, Σκηνοθέτη – Δ/ντής Σχολής Κινηματογράφου – Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου

2. Βασίλης Κουτρουμάνος, Ταμίας της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος & Υπεύθυνος Φωτογραφίας της εφ. «Γορτυνία»

3. Κώστας Καλύβας, Δημοσιογράφος – Ιδρυτής της εφημερίδος «Γορτυνία»

ΝΙΚΗΤΕΣ

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΤΣΟΣ (συμμετοχή Νο46)

1o vraveio

Στιγμές καθημερινής ζωής στη Γορτυνία, που κυλούν σε απόλυτη αρμονία με τη φύση και τα δημιουργήματά της. Μια εικόνα που σε αιχμαλωτίζουν και συνάμα σε υπνωτίζουν τα βλέμματα των ζώων, που κοιτούν απευθείας το φωτογραφικό φακό, λες και είναι άνθρωποι!

Η Κριτική Επιτροπή την επέλεξε ομόφωνα για το 1ο Βραβείο του Διαγωνισμού, κρίνοντας τη δυσκολία της λήψης και το γεγονός ότι πρόκειται για ένα επιβλητικό φωτογραφικό κάδρο με βάθος πεδίου, ορθό καδράρισμα, ισορροπία χρωμάτων αλλά και το ανθρώπινο στοιχείο. Επίσης καταφέρνει να συνδυάσει την παράδοση με ρεαλιστικά στοιχεία της σύγχρονης εποχής, καθώς και με κοινωνικές προεκτάσεις στο πρόσωπο του νεαρού βοσκό.

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ

ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΤΟΥΡΑ (συμμετοχή Νο134, Μονή Αιμυαλών )

2o vraveio

Η γορτυνιακή φύση υποκλίνεται στο θρησκευτικό μεγαλείο της περιοχής, αλλά και το βραχώδες τοπίο της Γορτυνίας. Μια σύνθεση από πέτρα, βράχο, καθάριο φως και έντονο θρησκευτικό συναίσθημα.

Η φωτογραφία συνδυάζει τη ρεαλιστική απεικόνιση με γορτυνιακά χαρακτηριστικά  σε γήινα χρώματα εναρμονισμένα με το περιβάλλον, καθώς και την εικόνα μιας σεβάσμιας μορφής.

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ

ΝΤΙΝΑ ΤΟΥΜΠΕΚΗ (συμμετοχή Νο331, Ράχες)

3o vraveio

Η απόλυτη ενσωμάτωση της γορτυνιακής φύσης στον οικιστικό πολιτισμό μας. Απαράμιλλη η ομορφιά στις μικρές γωνιές των χωριών, με τη γάτα να δίνει ζωή στο μοναχικό τοπίο.

Η φωτογραφία χαρακτηρίζεται από μια εικαστική προσέγγιση, με επιυτυχημένο συνδυασμό στοιχείων αλλά και χρωμάτων.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (συμμετοχή Νο49, Βαλτεσινίκο)

vraveio koinou

Φωτεινή αστραπή στο νυχτερινό ουρανό του Βαλτεσινίκου. Ο χρόνος δείχνει για λίγο να παγώνει…

Μια δύσκολη φωτογραφική λήψη ενός καιρικού φαινομένου. Μια φωτογραφία που συγκέντρωσε πάνω 637 likes στην ψηφοφορία στη σελίδα της εφημερίδας μας στο facebook και στο instragram!

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Η Κριτική Επιτροπή από τις υπόλοιπες φωτογραφίες που διαγωνίστηκαν και δεν επιλέγηκαν στις 30 δημοφιλέστερες, αποφάσισε να δώσει δύο βραβεία της Κριτικής Επιτροπής, θέλοντας να δώσει έμφαση στους δύο παράγοντες που μπορούν να δώσουν ώθηση στη Γορτυνία, τον τουρισμό και την παραγωγή του ελαιολάδου, καθώς η φετινή χρονιά σημαδεύτηκε από την κορυφαία βράβευση του γορτυνιακού λαδιού για τις μοναδικές του ευεργετικές ιδιότητες, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας USA.

1. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (συμμετοχή Νο174)

vraveio epitropis1

Η  φωτογραφία αποτυπώνει ένα φθινοπωρινό κάδρο ελαιομαζώματος στο Καλλιάνι Γορτυνίας.

2. ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ (συμμετοχή Νο226)

vraveio epitropis2

Η φωτογραφία προσελκύει τον επισκέπτη μέσα από έναν  χειμωνιάτικο περίπατο ανθρώπων στο υψηλότερο κατοικήσιμο χωριό της Πελοποννήσου, τα Μαγούλιανα.

Τα τρία πρώτα βραβεία είναι ένα tablet, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα ασύρματο τηλέφων, τα οποία είναι μια χορηγία των καταστημάτων WIND Ηλιούπολης και Δάφνης, που διευθύνονται από τον Χαράλαμπο Τσιουμπρή, από Καρδαρίτσι, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά. Οι υπόλοιποι νικητές  έχουν ως έπαθλο την φωτογραφία τους εκτυπωμένη σε μουσαμά.

Συγχαρητήρια στους νικητές του διαγωνισμού αλλά και σε όσους έλαβαν μέρος! Ευχαριστούμε πολύ όσους συμμετείχαν και μοιραστήκαν μαζί μας θησαυρούς του τόπου μας. Με τη δική σας ματιά, μας ταξιδέψατε σε αυτή την προικισμένη περιοχή, τη Γορτυνία, προσελκύοντας παράλληλα και άλλους να την ανακαλύψουν!

Ευχαριστούμε θερμά όμως και όλους όσους συμμετείχαν ενεργά με τη ψήφο τους και στήριξαν δυναμικά το διαγωνισμό, προβάλλοντας την αγαπημένη μας Γορτυνία!

Σας ευχαριστούμε! Ραντεβού στο μέλλον στον επόμενο διαγωνισμό μας!

gortynia 2