3Χ3 ΔΕΗ Street Basketball: Στη Μεγαλόπολη η μεγάλη γιορτή του μπάσκετ

Το τριήμερο 16-18 Ιουνίου 2023, θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ηρώων στην Μεγαλόπολη, το 3X3 ΔΕΗ Street Basketball από την Ε.Ο.Κ., με μεγάλο χορηγό την Δ.Ε.Η., συνδιοργανωτή το Δήμο Μεγαλόπολης και με την υποστήριξη της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

    Το 3Χ3 ΔΕΗ Street Basketball ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 2023, αποτελεί τον τρίτο σταθμό μιας σειράς πέντε τουρνουά 3Χ3, η οποία έχει ενταχθεί στην κατηγορία FIBA Lite Quest, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή στο FIBA 3X3 Challenger στο Βελιγράδι (11-12 Αυγούστου 2023) για τη νικήτρια ομάδα της σειράς στην κατηγορία Men+18. Νικήτρια ομάδα θα αναδειχθεί η ομάδα με την μεγαλύτερη συγκομιδή πόντων στο σύνολο των πέντε τουρνουά της σειράς.

     Επιπλέον, οι νικήτριες ομάδες των παρακάτω κατηγοριών στα πέντε τουρνουά της σειράς 3Χ3 ΔΕΗ Street Basketball (Σάμος-Πτολεμαίδα-Μεγαλόπολη-Ρόδος-Άρτα) θα διεκδικήσουν -μέσω μίας προκριματικής φάσης- τη συμμετοχή τους στον τελικό της παράλληλης σειράς τουρνουά 3Χ3 Mater Series (3X3 ΟΠΑΠ Masters Series Finals, Αύγουστος 2023), όπου θα αναδειχθούν οι καλύτερες ομάδες της χώρας στις παρακάτω κατηγορίες, αλλά και η νικήτρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο FIBA 3X3 World Tour της Κωνστάντζα:
Men +18
Men U18
Women +18
Women U18

    Η προσπάθεια της Ε.Ο.Κ. μέσω της συγκεκριμένης διοργάνωσης είναι η προώθηση και διάδοση του 3Χ3 στην Ελλάδα, με σκοπό την προσέλκυση νέων αθλητών, την ανάδειξη ταλέντων, τη δημιουργία δυνατών Εθνικών Ομάδων που θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους και την διάκριση σε διεθνείς διοργανώσεις με απώτερο σκοπό την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028.

Η συμμετοχή όλων είναι δωρεάν.

Eγγραφή στο 3×3 ΔΕΗ Street Basketball MEΓΑΛΟΠΟΛΗ 2023 (16-18.06.2023)

Οι εγγραφές γίνονται μέσω του play.fiba3x3.com και κλείνουν περίπου μια εβδομάδα πριν τη διοργάνωση. Ακολουθεί ο σχετικός σύνδεσμος:

https://play.fiba3x3.com/events/1d59592c-753d-4096-8fea-f923c6ff397b

Διαδικασία εγγραφής στο play.fiba3x3

    Κάθε αθλητής πρέπει να δημιουργήσει το δικό του profile στη σελίδα play.fiba3x3, μέσω του οποίου θα μπορεί να δηλώνει συμμετοχή σε όποιο τουρνουά επιθυμεί ώστε να συγκεντρώνει πόντους για την κατάταξη (ranking) σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Αφού δημιουργηθούν profiles για κάθε έναν από τους παίκτες της ομάδας, γίνεται επιλογή του συγκεκριμένου τουρνουά στην ενότητα «Events» (αναζήτηση με ονομασία της πόλης) και συμπληρώνονται τα απαραίτητα στοιχεία ακολουθώντας τα βήματα όπως υποδεικνύονται από τη ροή της σελίδας.

Ομάδες 3×3

   Κάθε ομάδα μπορεί να έχει στην σύνθεση της μέχρι 4 αθλητές, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIBA (3 παίκτες στο γήπεδο και 1 αναπληρωματικός). Κάθε αθλητής μπορεί να συμμετέχει σε μία μόνο ομάδα κατά την διάρκεια των τουρνουά της ΕΟΚ. Κάθε ομάδα μπορεί να έχει στο roster της μέχρι 6 αθλητές, οι οποίοι θα εναλλάσσονται από τουρνουά σε τουρνουά.

από το ekaskenop.gr