Την εγκατάσταση καμερών ασφαλείας σε δημοτικά κτίρια της Βυτίνας και της Δημητσάνας ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας, στο πλαίσιο σχετικής εισήγησης που περιλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη.
Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Ευστάθιος Κούλης, το μέτρο αφορά την ενίσχυση της ασφάλειας σε επιλεγμένα σημεία, με τις κάμερες να τοποθετούνται στη Βυτίνα, όπου στεγάζεται η οικονομική υπηρεσία του Δήμου, αλλά και στο δημαρχείο Δημητσάνας. Η απόφαση, όπως ανέφερε, συνδέεται και με πρόσφατα περιστατικά απόπειρας κλοπής σε ΑΤΜ, ενώ διευκρίνισε πως η επιτήρηση θα περιοριστεί αποκλειστικά στις εισόδους των κτιρίων και όχι σε εσωτερικούς χώρους εργασίας.
Ο Δήμαρχος πρόσθεσε ότι η νομική σύμβουλος του Δήμου θα συντάξει την τελική διατύπωση της απόφασης, ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης συμμόρφωση με το νομικό πλαίσιο.
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Παναγιώτης Μέγας, εξέφρασε ενστάσεις, σημειώνοντας την απουσία ολοκληρωμένης εισήγησης και υπογραμμίζοντας ότι η βιντεοεπιτήρηση διέπεται από αυστηρούς κανόνες. Ζήτησε δε να προσκομιστεί σχετική τεχνική εισήγηση από την Τεχνική Υπηρεσία.
Οι τεχνικές προδιαγραφές αναμένεται να εγκριθούν από τη Δημοτική Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Η παράταξη του κ. Μέγα δεν υπερψήφισε το θέμα.



