Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολης 2025 (ph)

Με τέσσερις ειδικές διαδρομές τόσο σε νέο όσο και σε γνωστό φόντο ολοκληρώθηκε το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολης 2025, με τον Εσθονό οδηγό της Hyundai , Ott Tanak , να οδηγήσει την κορεατική ομάδα στην πρώτη φετινή της επικράτηση, τη δεύτερη συνεχόμενη επί ελληνικού εδάφους, και τον ίδιο να στέφεται για πρώτη φορά νικητής στο «Ράλλυ των Θεών» !

Η ολοκαίνουργια ειδική διαδρομή «Σμόκοβο» στη Θεσσαλία και ο εμβληματικός «Ταρζάν», που στο δεύτερο πέρασμα λειτούργησε ως Power Stage, διαμόρφωσε το σκηνικό της τελικής πράξης του αγώνα, που φέτος επανήλθε σε θερινή ημερομηνία, φέρνοντας πίσω και τον αυθεντικό του χαρακτήρα.

Οι εξοντωτικές θερμοκρασίες, το σκληρό οδόστρωμα και η καταπόνηση ανθρώπων και μηχανών δεν άφησαν περιθώρια για εφησυχασμό. Από την πρώτη ημέρα, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις λειτούργησε σαν φίλτρο. Ξεχώρισε όσους μπορούσαν να συνδυάσουν ταχύτητα, ανάγνωση των συνθηκών, αλλά ενδεχομένως και τύχη. Όλα τους, στοιχεία που στα ελληνικά βουνά αποτελούν προαπαιτούμενα. Αρχικά για επιβίωση και στη συνέχεια για διάκριση. Η στρατηγική αποδείχθηκε καθοριστική, τα λάθη δεν συγχωρήθηκαν, και κάθε δευτερόλεπτο αποκτήθηκε με κόστος.

Τη διοργάνωση στήριξε η Περιφέρεια Αττικής.

Σημειώνουμε ότι επί σειρά ετών Υπεύθυνος του Ράλλυ είναι ο Τάκης Πουρναράκης, με καταγωγή από Λεβίδι Αρκαδίας.

Φωτογραφίες: Βασίλη Κουτρουμάνου