Καλοκαιρία το Σαββατοκύριακο – Ισχυρός καύσωνας με 40άρια από Δευτέρα

Με καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να κυλήσει το Σαββατοκύριακο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, φτάνοντας σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ το σκηνικό θα κυριαρχείται από ηλιοφάνεια.

Για την Αττική το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ.

Την Κυριακή ο καιρός θα παραμείνει αίθριος με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα φτάσει έως τους 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα διατηρηθούν ασθενείς έως μέτριοι, ενώ δεν αναμένονται φαινόμενα.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι από τη Δευτέρα 21 Ιουλίου και τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη 24 Ιουλίου, αναμένεται ένα από τα ισχυρότερα κύματα καύσωνα του καλοκαιριού.

Το θερμόμετρο θα σκαρφαλώσει στους 40–44 °C σε ηπειρωτικές περιοχές όπως η Πελοπόννησος, η Ανατολική Στερεά και η Θεσσαλία, ενώ στην Αττική αναμένονται τιμές 41–42 °C

Η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, ζητώντας να ληφθούν μέτρα αυτοπροστασία