Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές

Βροχές στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά. Τοπικές καταιγίδες σε τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια. Άνεμοι έως 4-5 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024, σύμφωνα με το Εθνικό Αστρεοσκοπείο, αναμένονται νεφώσεις με βροχές στη Δυτική Ελλάδα, στη Μακεδονία, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τοπικά στην Κρήτη. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη κυρίως στα κεντρικά και βόρεια όπου είναι πιθανό να σχηματιστούν τοπικά ομίχλες. Παγετός αναμένεται να εκδηλωθεί τοπικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 14, στην Ήπειρο από 3 έως 14, στη Θεσσαλία από 1 έως 15-16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά δυτικοί με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και στα νότια πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές τις προμεσημβρινές ώρες. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά ο καιρός σε τρεις σταθμούς στη Γορτυνία:

Βυτίνα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3º C έως 12º C.

Δημητσάνα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4º C έως 12º C.

Κοντοβάζαινα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6º C έως 13º C.