Ανακατασκευή μονοπατιού στο Πυρρή (ph)

Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι πεζοπόροι, θέλω να σας ενημερώσω ,ότι σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού μας , έγινε η ανακατασκευή του μονοπατιού (pan trail) από την βρύση Διακόπι έως το Βρυσούλι.
Ως γνωστόν το συγκεκριμένο είχε καταστραφεί πέρυσι από κάποιον ασυνείδητο μάλλον πατριώτη … , έχει ενημερωθεί σχετικά το οικείο αστυνομικό τμήμα για τις δέουσες ενέργειες αλλά και για τυχόν νέα δολιοφθορά .
Ακόμη ανοίχτηκε ένα παλιό μονοπάτι το οποίο ξεκινάει από το Βρυσούλι -Λακούλια -βρύση Παγώνη, περνάει δίπλα από τον ποταμό Λάδωνα φτάνει στην Βάρκα και στην συνέχεια μέσα από το παλιό αυλάκι της αγριλιάς καταλήγει στον Αλφειό δίπλα στην παλιά μηχανή του Μιχαλακόπουλου .Στόχος μας είναι το επόμενο διάστημα να ανοιχθεί το κομμάτι προς την Μπάλιζα και από εκεί μέσα από τον Καφενέ -Πουρνάρια να καταλήξει κυκλικά στο χωριό μας.
Είναι μια υπέροχη διαδρομή που ενώνει τα δυο μυθικά ποτάμια τον Λάδωνα και τον Αλφειό . Ωστόσο χρειάζεται να γίνουν κάποιες επί μέρους εργασίες για να γίνει η πιστοποίηση του, όπως τοποθέτηση σημάτων , και κατασκευή στο κεντρικό αυλάκι δυο μικρών πεζογέφυρων με κορμούς δέντρων.
Όσοι φίλοι πεζοπόροι θέλουν να μας βοηθήσουν για τα παραπάνω στο άμεσο διάστημα σε συνεννόηση με την ΚΟΙΝΣΕΠ mainalon trail , τον πολιτιστικό μας σύλλογο και την Κοινότητα θα γίνει αναγνωριστική πεζοπορία.
Σχετικά θα υπάρξει ανάλογη ενημέρωση .
Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον φίλο Μαρίνο Καρτσαγκούλη για την βοήθεια του στην σηματοδότηση της διάνοιξης όπως επίσης και τους Φρέντυ ,Άρη και Λαβντός για την κοπιαστική και εξαίρετη εργασία τους .Ακόμη ευχαριστώ πολύ τον σύλλογο του χωριού μας που κάλυψε οικονομικά τις παραπάνω εργασίες .
Καλές πεζοπορίες στο μονοπάτι του Πάνα .
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος Γιάννης Στρίκος
Πυρρή 29-5-22