Άναμμα χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Καρύταινα

Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, κόντρα στον βροχερό καιρό πραγματοποιήσαμε την εκδήλωση που είχαμε σχεδιάσει!
Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, κος. Χριστογιαννόπουλος Αθανάσιος λέγοντας τη μαγική φράση:”Δέντρο άναψε” φωταγώγησε τόσο το δέντρο στην πλατεία της Καρυταινας, όσο και το χριστουγεννιάτικο διαδραστικό σκηνικό καθώς επίσης και το Ταχυδρομείο του Αη Βασίλη.
” Μικρά ξωτικά” ξεχύθηκαν στην πλατεία κι ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, αναζητώντας τον Δρόμο των κεριών!!!! Με οδηγό τους το φως των κεριών έψαξαν και βρήκαν τα εργαλεία του Αη Βασίλη που είχαν κρύψει οι καλικάντζαροι, βοήθησαν τις νοικοκυρές φτιάχνοντας πεντανόστιμα μπισκότα,συμμετείχαν σε αφήγηση παραμυθιού, συναντήθηκαν με τον Άη Βασίλη που τους έδωσε στολίδια και κεράσματα. Τους υπενθύμισε , μάλιστα, να του στείλουν γράμματα γράφοντας ή ζωγραφίζοντας το δώρο που θα ήθελαν να τους φέρει.Τέλος ακολουθώντας τη γαργαλιστικη μυρωδιά των καλοψημένων μπισκότων τα γεύτηκαν με ενθουσιασμό. Κέρασαν γνωστούς και φίλους και μοιράστηκαν μαζί τους μικρά μυστικά της συνταγής τους.
Η επόμενη αποστολή των “μικρών ξωτικών” είναι στις 30/12/22. Τότε θα μοιράσουν δώρα σε όλα τα σπίτια του χωριού!!!
Ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία τους στη χτεσινή μας εκδήλωση, εκτός από τον Δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο κο. Σιεμπο Δημήτρη, τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Μεγαλόπολης κο. Κουμουνδούρο Χρήστο,τον πρόεδρο της Τηλεθέρμανσης κο. Σαφλαγιουρα Γιώργο, τον τοπικό πρόεδρο της Καρυταινας Κο. Ιατρόπουλο Πέτρο κι όλους τους συγχωριανούς μας και φίλους της Καρυταινας για την παρουσία και τη συμμετοχή τους.
Ευχαριστούμε επίσης πολύ, την δασκάλα του Δημοτικού σχολείου μας κα. Μαρία Θεοδωρόπουλου και τη νηπιαγωγό κα. Χρυσάνθη Γεωργα, για την πολύτιμη βοήθεια τους!!!!Οι επαγγελματίες του χωριού μας διέθεσαν με μεγάλη χαρά και διάθεση φιλοξενίας τους χώρους τους στα “μικρά ξωτικά” προσφέροντας τους τη δυνατότητα να παίξουν, να χαρούν και να διασκεδάσουν σε στεγασμένους, ζεστούς χώρους. “Το Κάστρο”, η “Άρκτος”, η “Βρενθη” ήταν και είναι πάντα δίπλα μας και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό και δημόσια!!
Καλές, χαρούμενες, ξέγνοιαστες, παιχνιδιάρικες γιορτές σε όλους!!!!!
Για το ΔΣ,
η πρόεδρος Ελένη Κουσκουρελου