Ανδρ. Λυκουρέντζος στη ΔΕΘ: Συζήτηση για τις πολιτικές κρατικής αρωγής

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος σε συζήτηση για τις πολιτικές κρατικής αρωγής στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ ανέφερε τα εξής:
«Η κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής, αποτελεί πρωτοποριακό και ευέλικτο θεσμό ο οποίος ανταποκρίνεται με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις προκλήσεις παροχής στήριξης στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας και αποκατάστασης υποδομών,μετά από θεομηνίες και εκτεταμένες καταστροφές.
Η σύμπραξη του ΕΛ.Γ.Α. σε διακυβερνητικό επίπεδο,έχει επιφέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα, στην άμεσο καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς μας και κυρίως τη θεσμοθέτηση της πληρωμής προκαταβολών.
Με την καθοριστική χρηματοδότηση, κατόπιν απόφασης του Πρωθυπουργού κ.Κυριάκου Μητσοτάκη, ο ΕΛ.Γ.Α. έχει καταβάλει περισσότερα από 650 εκ.€ σε αποζημιώσεις στους αγρότες μας, την διετία 2020-2021.
Συνεχίζουμε με εμπιστοσύνη και αποφασιστικότητα την συνεργασία μεταξύ των μελών της Κ.Ε.Κ.Α. και υλοποιούμε τις πολιτικές κρατικής αρωγής, με στόχο την κοινωνική συνοχή και την ολοκλήρωση των αποκαταστάσεων στις πληγείσες περιοχές».