Ανοιχτή συνάντηση – συζήτηση για το Κέντρο Ημέρας “Αμάλθεια” στη Δημητσάνα

Ο Ιπποκράτης υποστήριζε πως, “Κάθε ασθένεια ξεκινά πρώτα από την ψυχή και στη συνέχεια καταλήγει στο σώμα”. Με βάση αυτή την αρχή τόνιζε τη σπουδαιότητα που έχει η θεραπεία πρώτα της ψυχής και κατ’ επέκταση του σώματος.
Προ ημερών σας είχαμε ενημερώσει για την επαφή του Συλλόγου μας με το Κέντρο Ημέρας Αμάλθεια και την συνεργασία του με το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας.
Κατά τη συνάντησή μας αποφασίσαμε αρχικά να πραγματοποιηθεί μια ανοιχτή συνάντηση – συζήτηση, ώστε να τους γνωρίσουμε και να ενημερωθούμε όλοι για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.
Την Τρίτη 21 Μαίου και ώρα 12:00μμ. σας περιμένουμε στο φουαγιέ του Διασυνεδριακού Κέντρου Δημητσάνας,
για να ακούσουμε και κυρίως να μάθουμε πώς να καλλιεργούμε την προαγωγή στην ψυχική μας υγεία και για την διαχείριση του άγχους, που μας απασχολεί όλους.
Από τον Ιούνιο και κάθε τρίτη Τρίτη του μηνός, το Κέντρο Ημέρας “Αμάλθεια”, θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, όπου μπορούμε έπειτα από ραντεβού, να απευθυνθούμε, για τα θέματα που μας απασχολούν, όπως:
Πώς να βοηθήσουμε τον εαυτό μας ώστε να μπορούμε να διαχειριστούμε αυτά που μας απασχολούν.
Με ποιον τρόπο να αντιμετωπίζουμε τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.
Την ενδοοικογενειακή βία.
Την παιδική και εφηβική βία.
Ποιoς ο γονικός ρόλος και ποιο το μοντέλο διαπαιδαγώγησης.
Γενικά πώς να διώξουμε από πάνω μας αυτά που μας βαραίνουν.
Το να ζητήσει κάποιος τη στήριξη από επαγγελματία ψυχικής υγείας, δεν είναι ντροπή, ούτε ένδειξη αδυναμίας, αντίθετα δείχνει το θάρρος του να δουλέψει με τον εαυτό του.
Καλούμε όλους τους πολίτες να αξιοποιήσουν τα oφέλη που μπορούν να αποκομίσουν και να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία μας.
Απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, δωρεάν.
Τηλέφωνο για ραντεβού 2795031401
Σύλλογος Φίλων Κέντρου Υγείας Δημητσάνας