Άνοιξε τις πύλες του το 5άστερο πολυτελές ξενοδοχείο “Μanna” στο Μαίναλο!

Άνοιξε τις πύλες του το νέο 5άστερο ξενοδοχείο στο παλαιό Σανατόριο της «Μάνας» στην καρδιά του δάσους του Μαινάλου. Βρίσκεται στη θέση «Κορφοξυλιά» σε απόσταση 3 χλμ. από τον οικισμό Μαγούλιανα και Βαλτεσινίκο, σε υψόμετρο 1.200 μ.

Το ξενοδοχείο ξεκινά τη λειτουργία του την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023.

Το πρώην σανατόριο απέχει 5 χλμ. από την Εθνική Οδό Τρίπολης – Ολυμπίας, 13 χλμ. από τη Βυτίνα, 56 χλμ. από την Τρίπολη και 200 χλμ. από την Αθήνα.

Πρόκειται για ένα ιστορικό ​​κτίριο μοναδικής αρχιτεκτονικής, έργο Λαγκαδινών μαστόρων, που έχει κηρυχθεί διατηρητέο ​​μνημείο. Χρονολογείται από το 1929 και είναι γνωστό ως «Το Σανατόριο της Μάνας». Το κτίριο πήρε το όνομα της Άννας Μελά, αδελφής του ήρωα της Μακεδονίας Παύλου Μελά, ο οποίος ήταν και ο δημιουργός του σανατόριου. Ήθελε να δημιουργήσει το μεγαλύτερο σανατόριο στα Βαλκάνια, γι’ αυτό πήρε οικονομική βοήθεια από τους εύπορους Έλληνες της διασποράς, της Αιγύπτου και της Αμερικής. Η Άννα Μελά ήταν μια αριστοκράτισσα της εποχής, που αφιέρωσε τη ζωή και την περιουσία της στη θεραπεία τραυματιών στρατιωτών και ασθενών με φυματίωση. Λόγω της απόλυτης αφοσίωσής της στους ασθενείς, και της εκτεταμένης φιλανθρωπίας της, χαρακτηρίστηκε ως η «Μάνα του Στρατιώτη». Το σανατόριο πήρε το όνομά του από αυτήν!

Μέσα από τον ιστοσελίδα του ξενοδοχείου καλείται ο επισκέπτης να αφεθεί στα βάθη της ιστορίας, να αφεθεί στην αυθεντική φιλοξενία και να επιτρέψει στον εαυτό του να παραδοθεί εδώ, όπου ο χρόνος σταματά, το σώμα αναζωογονείται, το μυαλό αδειάζει και τα μάτια γεμίζουν φύση!

Η διακριτική πολυτέλεια και η άνεση συνδυάζονται υπέροχα με την αρμονία της φύσης και το μοναδικό τοπίο. Σίγουρα μια εμπειρία μοναδική!

Δείτε φωτογραφίες από το ξενοδοχείο και τα δωμάτια: