Απομακρύνθηκαν τα σκουπίδια από το Ιστορικό Γυμνάσιο Δημητσάνας (ph)

** Γράφει ο Κώστας Λάμπρου  – Πρόεδρος Διασυνεδριακού Κέντρου Δημητσάνας 
Η βεβήλωση του Γυμνασίου Δημητσάνας σταμάτησε σήμερα, αφού απομακρύνθηκε οριστικά η διαδικασία μεταφόρτωσης σε ειδικό αδειοδοτημένο χώρο στην παλιά χωματρή Δρυμώνα!
Η δικαιολογημένη αγανάκτηση των Δημητσανιτών βρήκε επί τέλους δικαίωση.
Από σήμερα τα απορριματοφόρα του Δήμου ανεβαίνουν στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων Γορτυνίας στον Δρυμώνα, από τον δρόμο της Καρκαλούς.
Τα σκουπίδια από τα απορριματοφόρα πέφτουν κατευθείαν στο μεγάλο συρρόμενο φορτηγό που τα μεταφέρει στην Παλαιόχουνη, χωρίς να μεσολαβήσει καμία ενδιάμεση απόρριψή τους στο έδαφος.
Έχουν κατασκευαστεί ειδικές Ράμπες Μεταφόρτωσης με τσιμεντόστρωση σε όλη την επιφάνειά τους ώστε να καθαρίζονται εύκολα ακόμη και στην περίπτωση που τύχει να πέσουν σκουπίδια.
Δεν γίνεται καμία συγκέντρωση ή απόθεση σκουπιδιών. Τα σκουπίδια μεταφέρονται μόνο από φορτηγό σε φορτηγό.
Η νομοθεσία για τη λειτουργία ΝΟΜΙΜΩΝ πλέον ΣΜΑ είναι πολύ αυστηρή.
Όλα τα απορριματοφόρα σταθμεύουν πλέον στον ΣΜΑ Δρυμώνα και όχι στο Γυμνάσιο.
Στο προαύλιο του Γυμνασίου, από τον τεράστιο όγκο σκουπιδιών που είχε συσσωρευτεί, έχουν απομείνει λίγα ακόμη, που μέσα σε 2 εβδομάδες θα έχουν απομακρυνθεί και αυτά. Πλέον δεν προστίθενται καινούρια, αφού έχει εξασφαλιστεί ο χώρος νόμιμης απόθεσής τους στην Παλαιόχουνη.
Ενέργειες που απομένουν:
  1. Απομάκρυνση των υπόλοιπων σκουπιδιών
  2. Απομάκρυνση των Οχημάτων του Δήμου
  3. Καθαρισμός του προαυλίου και του γηπέδου μπάσκετ και απόδωσή τους στα παιδιά και τους νέους όλης της περιοχής.
Οφείλουμε ευχαριστίες προς τη Δημοτική Αρχή Δήμαρχο κ Κούλη και Αντιδήμαρχο Δημητσάνας κ. Καζά, για την τη μεγάλη, επίμονη και συνεχή τους προσπάθεια να υπερβούν τη γραφειοκρατία του Ελληνικού Κράτους και τα διάφορα εμπόδια που αναδυόντουσαν σε πολλές περιπτώσεις.
Τέλος καλό – όλα καλά! (αρκεί να γίνουν και τα υπόλοιπα βήματα!)