Αρκαδικό άρωμα στα 37α Βραβεία του Ιδρύματος Μπότση!

Το Ίδρυμα Μπότση σε μια λαμπρή τελετή στο αίθριο του Ζαππείου Μεγάρου την Πέμπτη 26 Μαϊου 2022 απένειμε τα δημοσιογραφικά βραβεία στους δημοσιογράφους που διακρίθηκαν για την εργασία τους τη χρονιά που πέρασε. Η 37η απονομή πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, καθώς και εκπροσώπων της πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

O Χρ.Μυλωνάς με τη Πέννυ Καλύβα, Γεν. Γραμματέα Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου

Μεταξύ των βραβευθέντων ήταν και ο δημοφιλής Δημοσιογράφος & Λαογράφος Χρήστος Παν. Μυλωνάς, εκ μητρός από Μεγαλόπολη, ο οποίος βραβεύτηκε επάξια για την προαγωγή της ελληνικής παράδοσης και λαογραφίας μέσα από την εκπομπή του «ΑΠΟ ΤΟΠΟ… ΣΕ ΤΟΠΟ» που προβάλλεται από το Κανάλι της Βουλής. Η ποιοτική εκπομπή του θεωρείται μια από τις καλύτερες στο είδος του και καταγράφει πολύ υψηλή ακροαματικότητα. Ο Χρήστος μέσα από τις γνωστές εκπομπές του προβάλλει τα ήθη, τα έθιμα και την πολιτιστική κληρονομιά, ταξιδεύοντας στην ελληνική περιφέρεια. Μάλιστα έχει επισκεφθεί και πολλά μέρη της Αρκαδίας, ενώ πριν λίγα χρόνια είχε κάνει ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στη Δημητσάνα για την περιοχή της Γορτυνίας. (δείτε εδώ)

Βράβευση Δημ. Μανιατάκου

Ακόμα, το Βραβείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης έλαβε ο δημοσιογράφος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91.5 Δημήτρης Μανιατάκος για την προαγωγή των θεμάτων της Αυτοδιοίκησης μέσα από τη Συχνότητα του Ραδιοφώνου. Το βραβείο δόθηκε με χορηγό το Δήμο Αθηναίων και του απονεμήθηκε από το Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη. Η βράβευσή του αποτελεί εξαιρετική τιμή για τον ίδιο, αλλά και για το έργο που επιτελεί το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης.

Μπράβο σε όλους τους βραβευθέντες για το έργο τους!

 

**Ποιος είναι ο Γορτύνιος Αθανάσιος Μπότσης

Και επειδή καλόν θα είναι να μνημονεύεται και ποιος ήταν ο άνθρωπος που οραματίστηκε τα βραβεία που δίνονται στο όνομά του, να αναφέρουμε ότι αείμνηστος Αθανάσιος Β. Μπότσης ήταν κορυφαίος δημοσιογράφος & επιτυχημένος εκδότης εφημερίδων και περιοδικών, όπως «Ακρόπολη» και «Απογευματινή», που πρωτοποριακό ρόλο στα δημόσια πράγματα. Ο ίδιος μάλιστα ήταν Γορτύνιος, αφού καταγόταν από το χωριό Βελημάχι Γορτυνίας! Μαζί με τα αδέλφια του Σάκη και Αργύρη επισκέπτονταν πολύ συχνά το χωριό του πατέρα τους, το οποίο το λάτρευαν. Μάλιστα μέχρι το θάνατό του ενδιαφερόταν να μαθαίνει τα νέα του τόπου του, ενώ ήταν και συνδρομητής της εφημερίδος μας.

Ο Αθανάσιος Μπότσης χαρακτηριζόταν πάντα για την μαχητικότητά του και τη δημοσιογραφική γραφή του. Για αυτό άλλωστε όπως έγραφαν ήταν «Ο δημοσιογράφος που έγινε εκδότης, αλλά παρέμεινε πάντα δημοσιογράφος» (φωτό πρωτοσέλιδο έκδοσης «Δημοσιογραφία & Τύπος). Θεωρούσε τη σωστή και πλήρη ενημέρωση βασικό αγαθό της Δημοκρατίας και αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη.

Στο παρελθόν Δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση έχουν ακόμα λάβει οι εξής Γορτύνιοι: ο εκδότης της εφημερίδος μας Κωνσταντίνος Καλύβας για την δημοσιογραφική του διαδρομή, ως και την εκδοτική και συνδικαλιστική του δραστηριότητα. Ακόμα Βραβείο Μπότση έχουν λάβει οι γνωστοί Αθλητικοί Δημοσιογράφοι Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, επί σειρά ετών Πρόεδρος του ΠΣΑΤ από Βυζίκι καθώς και ο Γιώργος Δόγας, από Λαγκάδια. Τέλος Τιμητική Διάκριση έχει λάβει και ο γνωστός φωτορεπόρτερ Βασίλης Κουτρουμάνος, από Δήμητρα Γορτυνίας.

Εφημερίδα “Γορτυνία”