Άρωμα … Γορτυνίας στην Γιορτή των κορυφαίων του ΠΣΑΤ! (ph)

Το Λύκειο Τροπαίων είχε αφιερώσει την πανελλήνια ημέρα του σχολικού αθλητισμού, στην  πρωταθλήτρια Ευρώπης του βάδην,  Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.  Η Αντιγόνη ήταν η μεγάλη αποκάλυψη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου όπου κέρδισε  δυο χρυσά μετάλλια. Επρόκειτο για μια αξιέπαινη  πρωτοβουλία του καθηγητή Φυσικής Αγωγής Δημήτρη Ηλιόπουλου, που είχε την αμέριστη  στήριξη της διευθύντριας του Λυκείου  Δέσποινας Φραγκου.  Ο κ. Ηλιόπουλος διοργάνωσε αγώνες βάδην στον κεντρικό δρόμο του χωριού τους οποίους παρακολούθησε και ο τοπικός πρόεδρος Δημ. Κατσικερός.  Μετα το τέλος του αγώνα οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τηλεδιάσκεψη με την πρωταθλήτρια του βάδην. Ήταν μια εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη. (Η φωτό από τα Τρόπαια είναι του Κώστα Νίτσιου)

Ο πρόεδρος των Ελλήνων Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) Γιάννης Θεοδωρακόπουλος στη διάρκεια της 69ης τελετής βράβευσης των κορυφαίων του αθλητισμού, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής συνεχάρη την Αντιγόνη, η οποία ανακηρύχθηκε κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς και παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, της είπε: «Θέλω να σου δώσω διπλά συγχαρητήρια γιατί πριν από λίγο καιρό ανταποκρίθηκες στην παράκληση του Λυκείου Τροπαίων Γορτυνίας και έκανες διαδικτυακή επικοινωνία με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Επειδή έχω αποφοιτήσει από το Λύκειο Τροπαίων σου μεταφέρω τις ευχαριστίες όλων και φυσικά τις δικές μου. Είναι μεγάλη υπόθεση να θυμόμαστε και τα παιδιά μιας ξεχασμένης περιοχής, που με εμπόδια δίνουν το δικό τους αγώνα. Θυμάμαι πριν από χρόνια τον εαυτό μου και τους συμμαθητές μου πώς λαχταρούσαμε να γνωρίσουμε προσωπικότητες του αθλητισμού. Μας συγκίνησες ειλικρινά. Την επόμενη φορά να σε ιδούν τα παιδιά του σχολείου και από κοντά».

Η απάντηση της Αντιγόνης ήταν άμεση: «Κι εγώ θα το ήθελα κι εφέτος αλλά είχα αρχίσει προετοιμασία και δεν γινόταν διαφορετικά. Να μεταφέρετε κύριε Θεοδωρακόπουλε τις ευχές μου στους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς του Λυκείου Τροπαίων».

Η γιορτή της βράβευσης των κορυφαίων του αθλητισμού από τον ΠΣΑΤ είχε άρωμα Γορτυνίας, αφού πέρα του οικοδεσπότη Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, που γεννήθηκε στο Βυζίκι και αποφοίτησε από το Λύκειο Τροπαίων, τιμήθηκε και ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Σίνδεϊ Μιχάλης Μουρούτσος από τα Λαγκάδια, του οποίου η στάση στο δράμα του Αλέξανδρου Νικολαϊδη ήταν συγκινητική. Επίσης συμμετοχή στην τιμή που έγινε στο ποδόσφαιρο γυναικών είχε και η Μαρία Πετροπούλου αθλητική δημοσιογράφος, μέλος του ΠΣΑΤ και ποδοσφαιρίστρια πρώτης κατηγορίας από τη Νυμφασία. Μην ξεχνάμε ότι και ο εκ των τηλεοπτικών παρουσιαστών της ΕΡΤ (με την Άρια Αγάτσα) Βαγγέλης Ιωάννου έχει καταγωγή από το Περδικονέρι.