Άστατος και σήμερα ο καιρός με βροχές και καταιγίδες

Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ιδιαίτερα κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Πιθανότητα σποραδικών χαλαζοπτώσεων. Άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη του Πάσχα, 19 Απριλίου 2023, αναμένεται να διατηρηθεί ο άστατος καιρός. Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται τις πρωινές ώρες σε τμήματα του Ιονίου, του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και σε μεμονωμένες περιοχές του ηπειρωτικού κορμού της χώρας. Τις μεσημεριανές ωστόσο ώρες βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, σε όλα τα ηπειρωτικά, στο Δυτικό, Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, στα βόρεια κυρίως τμήματα των Κυκλάδων και σε ορεινά και ημιορεινά κυρίως τμήματα της Κρήτης. Τα φαινόμενα σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να συνοδευτούν πρόσκαιρα από χαλαζόπτωση. Στα Δωδεκάνησα βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν προς το βράδυ. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 18, στη Θεσσαλία από 8 έως 20-21 βαθμούς, στην Ήπειρο από 8 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 20-22 βαθμούς, στα Επτάνησα από 10 έως 18-19 και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 20 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 5 μποφόρ. Περισσότερο ενισχυμένο θα είναι το δυτικό ρεύμα στο Νότιο όπου οι εντάσεις των ανέμων θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση τοπικών όμβρων, ενώ από το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι παροδικά έντονα, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση πρόσκαιρης χαλαζόπτωσης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά τμήματα του νομού 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20-21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και είναι αρκετά πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες, ιδιαίτερα στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς.

Αναλυτικά ο καιρός σε τρεις σταθμούς στη Γορτυνία:

Βυτίνα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2º C έως 12º C.

Δημητσάνα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4º C έως 13º C.

Κοντοβάζαινα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7º C έως 14º C.