Διαγωνισμός ζωγραφικής και εορταστικές εκδηλώσεις στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης


Πρώτο μέρος του ταξιδιού:

Διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά 4-6 ετών

Η Μαγική Γαλέρα θα έχει ρίξει άγκυρα στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης και αν θέλεις να μάθεις τα μυστικά της έλα κι εσύ στο μουσείο μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, για να εξερευνήσουμε μαζί τους θησαυρούς της. Ζωγράφισε τον εαυτό σου να επισκέπτεται το Πολεμικό Μουσείο και άφησε τη ζωγραφιά σου στο πλήρωμα της γαλέρας, για να πάρεις το εισιτήριο για το γιορτινό ταξίδι. Μην ξεχάσεις τα όνομά σου πάνω στην ζωγραφιά σου.


Δεύτερο μέρος του ταξιδιού:

Το ταξίδι της γαλέρας μέσα από τον κόσμο των ζωγραφιών και τη φαντασία των παιδιών, θα τερματίσει τη διαδρομή του το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου στο χώρο του μουσείου στις 11:30 πμ, όπου ο συγγραφέας Παναγιώτης Δημητρόπουλος και η Ελένη Ευσταθιάδη, θα ζωντανέψουν το παραμύθι «Το μυστικό της Γαλέρας», σε μια γιορτή με όλα τα καλά, με εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους και με μελωδίες από τη Μουσική Σχολή «Λυρικά Σύνολα» σε τραγούδια για φωνή και κιθάρα.

Μέσα από τη δράση αυτή, θα θέλαμε να στηρίξουμε την λειτουργία του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Τρίπολης με γραφική ύλη που είναι απαραίτητη για τις καθημερινές δραστηριότητες των μελών του. Γι αυτό το λόγο προτρέπουμε τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό και στη γιορτή μας, να φέρουν σαν δώρο κάποιο ανάλογο υλικό (μαρκαδόρους, μπλοκ ζωγραφικής, υλικά χειροτεχνιών κλπ) καινούργια ή ακόμα και μεταχειρισμένα, ώστε να τα προσφέρουμε στο πνεύμα αγάπης και αλληλεγγύης των ημερών.

Η δράση τελείται υπό την Αιγίδα του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της INTERNATIONAL ACTION ART ([email protected])

(Δ.Τ.)