Διπλή βράβευση για τον Γορτύνιο Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο στα Best City Awards 2023!

Διπλή βράβευση για την κοινωνική και περιβαλλοντική πολιτική του απέσπασε ο Δήμος Ιλίου στα βραβεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Best City Awards 2023, όπου αναδεικνύονται και επιβραβεύονται οι καλύτερες πρακτικές, προκειμένου οι πόλεις να είναι ευφυείς και οικονομικά βιώσιμες, διατηρώντας ταυτόχρονα την κοινωνική τους συνοχή.

Ο Δήμος Ιλίου βραβεύθηκε για το Αστικό Δασάκι (urban forest) στη συμβολή των οδών Ήρας και Ναυσικάς, το οποίο αποβλέπει στη βελτίωση του μικροκλίματος, την ανάπτυξη συνθηκών ευζωίας στους κατοίκους, αλλά και τη λειτουργία ενός ανοιχτού βιωματικού σχολείου φύσης. Επίσης, απέσπασε βραβείο για την ίδρυση και λειτουργία του Δημοτικού Κοινωνικού Πανεπιστημίου, με σκοπό τη διάχυση της γνώσης και την, χωρίς αποκλεισμούς, ανάπτυξη δεξιοτήτων των πολιτών.

Τα βραβεία παρέλαβαν ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος (από Καλυβάκια Γόρτυνος) και ο συντονιστής του Δη.Κοι.Π.Ι. Φώτης Μαρκόπουλος. Σε δήλωσή του, ο κ. Ζενέτος ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τονίζοντας ότι η ανάδειξη των καλών πρακτικών ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία πόλεων με ισχυρό λόγο, εξωστρέφεια και ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα. «Για εμάς στον Δήμο Ιλίου, η προστασία του Περιβάλλοντος, η δημιουργία μιας βιώσιμης πόλης για τους κατοίκους και η δημιουργία υποδομών που συμβάλλουν στην κοινωνική συνοχή είναι αυτονόητη συνθήκη» πρόσθεσε και ευχαρίστησε, παράλληλα, τους αιρετούς και υπηρεσιακούς συνεργάτες του για τη συμβολή τους σε αυτήν την προσπάθεια.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, η αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών Νίκη Βομπιράκη, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Ανδρέου και τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Στυλιανός Μαριδάκης και Μαριάννα Ράππου.