Δράση ευαισθητοποίησης για την κοινωνική ένταξη των ατόμων που κάνουν χρήση ουσιών στην Τρίπολη

Κοινή δράση ευαισθητοποίησης για την ευρύτερη συνεργασία όσον αφορά στην πρόληψη και την κοινωνική ένταξη των ατόμων που κάνουν χρήση ουσιών διοργανώνει στην Τρίπολη η επιτελική/ συντονιστική δομή κοινωνικής ένταξης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Πολυδύναμο Κέντρο και το Κέντρο Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ “Ανέλιξη”.

Η δράση προγραμματίζεται την ερχόμενη Δευτέρα 26 Ιουνίου, ημερομηνία που έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της χρήσης και παράνομης διακίνησης των ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο της δράσης, στο περίπτερο που θα εγκατασταθεί στην πλατεία Πετρινού, στελέχη των δομών -από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ- θα μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια, θα ενημερώνουν το κοινό και τους ενδιαφερόμενους για την ύπαρξη, τη λειτουργία και το έργο τους. Επιπλέον προβλέπονται βιωματικές δραστηριότητες, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας προβάλλοντας το μήνυμα “Μαζί φροντίζουμε τη ζωή”.

Εξ άλλου, στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας -με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών- έχει προγραμματιστεί, στη Σκακιέρα, παράσταση κουκλοθέατρου από το σχήμα “Στρίγγλες” με το παραμύθι “Με λένε Βησσαρίωνα Α. Μπακακούλη”.