Δράση συλλογής φαρμάκων στα χωριά της Γορτυνίας από τον Σύλλογο Φίλων Κέντρου Υγείας Δημητσάνας

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης αναλαμβάνει ο Σύλλογος Φίλων Κέντρου Υγείας Δημητσάνας, διοργανώνοντας δράση συγκέντρωσης ληγμένων και μη ληγμένων φαρμάκων στα χωριά της περιοχής.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από τις αρχές Αυγούστου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου, με μέλη του Συλλόγου να επισκέπτονται τα χωριά για τη συλλογή ληγμένων φαρμάκων, καθώς και μη ληγμένων φαρμάκων που δεν χρησιμοποιούνται πλέον.

Όλα τα φάρμακα θα παραδοθούν στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, όπου τα ληγμένα θα οδηγηθούν στην προβλεπόμενη διαδικασία ασφαλούς διαχείρισης, ενώ τα μη ληγμένα, μετά τον απαραίτητο έλεγχο, θα αξιοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες για τη στήριξη ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα στους κατοίκους να συμμετάσχουν στη δράση, επισημαίνοντας ότι μια απλή κίνηση μπορεί να συμβάλει τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 698 230 2059.