Εκδηλώσεις το 15Αύγουστο από το Πολιτιστικό Κέντρο Βαλτεσινίκου

1ον  Έκθεση Παλαιών Φωτογραφιών «Βαλτεσινίκο & Βαλτεσινιώτες»

 Διάρκεια έκθεσης: 11 έως 20 ΑυγούστουΏρες λειτουργίας 19:00 έως 22:00

      Το Πολιτιστικό Κέντρο Βαλτεσινίκου διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “ Βαλτεσινίκο & Βαλτεσινιώτες ”, στην υπό διαμόρφωση αίθουσα, όπου παλιά λειτουργούσε το Ταχυδρομείο και στο οποίο σύντομα θα μεταφερθεί το Λαογραφικό Μουσείο.

      Πρόκειται για μια έκθεση που αποτυπώνει μέσα από τον φωτογραφικό φακό, πρόσωπα και γεγονότα των Παλαιών Βαλτεσινιωτών και του Χωριού μας, την ιστορία και τις κοινωνικές δραστηριότητες των ανθρώπων του στο Τότε, με στόχο να διατηρήσει ζωντανά ήθη και έθιμα και να προβάλλει τη δράση όσων με επιμονή και πολλή προσπάθεια συνετέλεσαν στην ανάπτυξη της κοινωνίας του Βαλτεσινίκου.

Μέσα από την Παραχώρηση από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Αγίων Θεοδώρων του Ισόγειου χώρου, την αναβάθμιση και αξιοποίηση των κτιριακών του υποδομών την Ανακαίνιση από το Πολιτιστικό Κέντρο και τη διάθεσή τους σε πρωτοβουλίες όπως αυτήν της Έκθεσης Φωτογραφιών, προβάλλουμε τον τόπο, τους ανθρώπους και την ιστορία τους, το ελεύθερο πνεύμα τους και την ανθρωπιά τους, που έχουν γράψει τη δική τους σελίδα στη σύγχρονη ιστορία του Τόπου μας.

    Μια έκθεση που για τους κατοίκους της περιοχής θα αποτελέσει αφορμή για ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν και την ανθρωπογεωγραφία του χωριού, ενώ για τους επισκέπτες της έκθεσης θα φωτίσει πτυχές από τη ζωή του χωριού μας όπως ήταν αυτή πριν από πολλές δεκαετίες, αναδεικνύοντας όλα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την ταυτότητα της προηγούμενης γενιάς, για να διασωθούν και να γίνουν γνωστά στις επόμενες γενιές”.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Β΄ του Πολιτιστικού Κέντρου Βαλτεσινίκου ! !
“ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΜΠΑΟΥΛΟ”
Είδος : κωμωδία
Διάρκεια : 50′-60′
Ηλικία : 02-102 ετών
Εποχικό : Όλες τις εποχές.
Ηθικό δίδαγμα : Η Αγάπη και η επιμονή όλα τα νικούν.
Περίληψη : Ένας αγάς ζήτησε από τον χατζιαβατη να βρει έναν σωματοφύλακα για να διώξει έναν νεαρό που ενοχλούσε την κόρη του. Ο Χατζηαβάτης του συστήνει τον καραγκιόζη ο όποιος πάει στο σπίτι του ως υπηρέτης, καταφέρνει και διώχνει τον νεαρό κάθε φορά που αυτός ερχόταν. O νεαρός όμως επειδή ήταν πολύ πεισματάρης κρύφτηκε σε ένα μπαούλο που είχε ο αγάς στο σπίτι του και του το είχε δώσει ένας φίλος του αναθέτοντας στον καραγκιόζη να το φυλάει. Ο Καραγκιόζης νομίζοντας ότι το μπαούλο είναι ζωντανό τρομάζει! στο τέλος όμως αφού τα κατάλαβε τι συμβαίνει, πείθει τον αγά να δώσει την κόρη του στο νεαρό μιας και ήταν καλό παιδί, μορφωμένο και αγαπούσε την κοπέλα.