Εκδήλωση για τη Γυναίκα από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε σε μια εκδήλωση που θα τιμηθεί η ΓΥΝΑΙΚΑ, γιαγιά, μάνα, αδελφή, κόρη, σύντροφος, φίλη, ερωμένη, συνοδοιπόρος. Θα είναι μια ημέρα αναφοράς στην ζωή, στη γέννηση, στην διάρκεια. Θα είναι μια μέρα τιμής για όλο το ανθρώπινο γένος γιατί η γυναίκα είναι αυτή που το διατηρεί και το διαιωνιζει.

Θα προβληθεί ντοκιμαντέρ με τις εργάτριες που δούλεψαν στην πρώτη υφαντουργια της Αρκαδίας ( Αστρος) και θα τιμηθούν 5 γυναίκες του μόχθου της επαρχίας , των γραμμάτων, της επιστήμης και της παράδοσης.

ΓΙΑΤΙ: ” Ψωμί, κρασί, φωτιά, και γυναίκα ” λέει ο Καζαντζάκης. “Νύμφη, ιέρεια, και γυνή ” γράφει ο Παπαδιαμάντης. “Πριν από τα μάτια σου ήσουν φως , πριν από τον έρωτα, έρωτας και όταν σε πήρε το φιλί ΓΥΝΑΙΚΑ” ο Οδυσσέας Ελύτης. — “Μάνα φωτιά με βυζαξες κι” είναι η καρδιά μου αστέρι ” ο Σικελιανός.

Αυτό θα είναι το πλαίσιο αναφοράς στην προσφορά της γυναίκας της Αρκαδίας , της Ελλάδας, του κόσμου ολόκληρου.

Κεντρική ομιλήτρια θα είναι μια άξια γυναίκα της Αρκαδίας: Δημοσιογράφος – εκδότρια της εφημερίδος “Γορτυνία”- Νομικός Επιστήμων, Μητέρα, Σύζυγος, η Πέννυ Καλύβα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ. στα γραφεία της Παναρκαδικής, Τζώρτζ 9 στην Αθήνα (πλατεία Κάνιγγος).

Σας περιμένουμε.

Εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Μπένος