Εκδήλωση με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Πελοπόννησο» και δημοσιογραφικό σεμινάριο στην Τρίπολη

Ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα : «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Πελοπόννησο» συνδιοργανώνουν, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, Αίθουσα «Π.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ»,  το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με την συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Europe Direct Πελοποννήσου.

Ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα : «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Πελοπόννησο» συνδιοργανώνουν, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο ΤρίποληςΑίθουσα «Π.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ»,  το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με την συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Europe Direct Πελοποννήσου.

Η εκδήλωση αναπτύσσεται σε δύο θεματικές ενότητες :

  1. Την αναπτυξιακή στρατηγική της Πελοποννήσου θα παρουσιάσει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ενώ η υπεύθυνη ομάδας επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Άννα Δάντη, θα αναπτύξει τη συνεισφορά της ΕΕ στην Πελοπόννησο.
  2. Την Κυκλική Οικονομία και Περιορισμό των αποβλήτων θα συζητήσουν ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος (ΕΛΚ) και ο πρόεδρος της “Βιώσιμης Πόλης”, Δημήτρης Καφαντάρης. Τη συζήτηση θα συντονίζει η δημοσιογράφος Βασιλική Γραμματικογιάννη.

Εισαγωγική τοποθέτηση για την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σημερινή συγκυρία θα κάνει ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης.

 Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκδήλωση στις σελίδες στο Facebook του Γραφείου του ΕΚ και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Tο Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, στην Αίθουσα «Π.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ» στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, το Γραφείο του ΕΚ και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, θα συνδιοργανώσουν εργαστήριο για τους δημοσιογράφους της Πελοποννήσου σχετικά με τα : «Θέματα και εργαλεία του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ».Το σεμινάριο θα ολοκληρώνεται με γεύμα εργασίας στο εστιατόριο Grand Chalet  (Πλατεία Άρεως, Παπαρρηγοπούλου 54, Τρίπολη) με τους συμμετέχοντες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στην παρακάτω φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdNTq9U08A1JTd0NEAEBiHIG7XDFHAxO6dfip

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 28 Ιανουαρίου  2023, Τοποθεσία: Αίθουσα «Π.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ» Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης

10:30-11:15 

Εργαστήριο για τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ της Πελοποννήσου

Θέματα – Τι θέλουν να γνωρίζουν οι πολίτες

Κωνσταντίνος ΤΣΟΥΤΣΟΠΛΙΔΗΣ, επικεφαλής, Γραφείο ΕΚ στην Ελλάδα “Το διακύβευμα των Ευρωπαϊκών εκλογών του 2024”

Γιάννης ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, δημοσιογράφος “Γιατί με αφορά το ευρωπαϊκό ρεπορτάζ στην Πελοπόννησο”

Άννα ΔΑΝΤΗ, επικεφαλής Τμήματος Επικοινωνίας,  Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα “Δημοκρατία και ισότητα στην Ευρώπη”

11:15-11:30 

Διάλειμμα

11:30-13:00

Εργαλεία – Πώς μπορώ να ενημερώσω τους πολίτες του τόπου μου;

-Ελβίρα ΦΟΡΤΕ, Υπεύθυνη Τύπου – Γραφείο του ΕΚ στην Ελλάδα

– Σταύρος ΣΑΜΟΥΗΛΙΔΗΣ, Υπεύθυνος κοινωνικών δικτύων και ιστοσελίδας, Γραφείο του ΕΚ στην Ελλάδα