Εκλογές με ίδια γεύση!

dekemvrios 2010

Editorial Ιουνίου:

Οι εκλογές τελείωσαν και μαζί τους τελείωσε και μια μακρά προεκλογική περίοδος. Κάνοντας μια μικρή ανασκόπηση στο φύλλο του Δεκεμβρίου του 2010, αμέσως μετά τις Δημοτικές Εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τότε για πρώτη φορά με το σύστημα Καλλικράτη, βλέπουμε ότι έχουμε ακριβώς το ίδιο πρωτοσέλιδο με το 2010! Αφενός και τότε στην περιφέρεια εξελέγη πανηγυρικά ο Πέτρος Τατούλης, με ποσοστό 68% και Αντιπεριφερειάρχη τον Ευάγγελο Γιαννακούρα και αφετέρου ο Γιάννης Γιαννόπουλος εξελέγη πρώτος Δήμαρχος του νεοσύστατου Δήμου Γορτυνίας. Η μόνη διαφορά από τότε είναι ότι στην εφημερίδα μας ….«μπήκε χρώμα»!

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΔΕΚΕΜΡΒΡΙΟΥ 2010

dekemvrios 2010

Τρεισήμισι χρόνια λοιπόν μετά ο λαός επέλεξε τα ίδια ακριβώς πρόσωπα. Και η ετυμηγορία του κόσμου πρέπει να είναι από όλους σεβαστή. Το δημοκρατικό μας πολίτευμα δε αφήνει κανένα περιθώριο για τυχόν αμφισβήτηση της αποδοχής τους.

Τώρα πρέπει να είναι ώρα δουλειάς αλλά και ευθύνης για όλους. Για μεν τους διοικούντες δεν υπάρχει καμία «περίοδο χάριτος», αφού ήδη γνωρίζουν τα προβλήματα και έχουν δουλέψει για αυτά. Η θητεία τους αυτή επιβάλλεται να είναι ευδόκιμη και δημιουργική, αν θέλουν να μείνουν στην ιστορία ότι έκαναν κάτι για τον τόπο τους. Είναι το κομβικό σημείο για να δείξουν έργα, αλλά και να προωθήσουν καυτά προβλήματα της περιοχής, όπως την περιβόητη ανάπτυξη της Λίμνης Λάδωνα, την ολοκλήρωση της Εθνικής Οδού, την ισόρροπη ανάπτυξη όλης της Γορτυνίας κ.α. παράλληλα πάντα και με την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των δημοτών.

Από την άλλη και ο ρόλος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι ρόλος ευθύνης. Επιβάλλεται να δούμε μια ουσιαστική, γόνιμη και εποικοδομητική αντιπολίτευση και όχι μια στείρα αντιπολίτευση για την …αντιπολίτευση! Να κρίνει, να διεκδικεί και να προτείνει λύσεις, χωρίς λαϊκισμούς και μικρότητες, όπως συνήθως παρατηρείται σε πολλούς δήμους.

Και βέβαια καλόν θα είναι να εκλείψουν εντελώς κάποιες θλιβερές εικόνες που παρατηρήθηκαν την προηγούμενη θητεία με μικροπολιτικές και με χυδαίες εκφράσεις και λογομαχίες, τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και στο διαδίκτυο. Όταν χρειάζεται πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και σαν μια ομάδα να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε, ενώ παράλληλα να προβάλλουμε στους επισκέπτες το καλό πρόσωπο της Γορτυνίας μας. Ο ιστορικός και προικισμένος τόπος μας αξίζει και χωράει την αγάπη όλων μας!

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλους τους εκλεγμένους. Καλή επιτυχία όμως και σε όλους τους Τοπικούς Προέδρους, που αναλαμβάνουν έναν εξίσου σημαντικό ρόλο. Η εφημερίδα μας όπως πάντα θα  είναι αυστηρός κριτής και παράλληλα αρωγός και συμπαραστάτης όλων των αυτοδιοικητικών  στις όποιες προσπάθειές τους για το καλό του τόπου μας.

ΠΕΝΝΥ Κ. ΚΑΛΥΒΑ