Εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη & Απονομή Τιμητικών Διακρίσεων

Με ορίζοντα τα 50 χρόνια, το 2024,  από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας και τα 100 χρόνια, το 2025,  από τη γέννηση του μεγάλου συνθέτη – δημιουργού και αγωνιστή της δημοκρατίας και της ελευθερίας Μίκη Θεοδωράκη, συνέρχεται η εκλογοαπολιστική συνέλευση του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, την Κυριακή 2 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Γορτυνίας, στη Δημητσάνα.

Παράλληλα, η έναρξη της συνέλευσης θα είναι μια εκδήλωση απόδοσης τιμής σε ανθρώπους που προσέφεραν στο Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, βοηθώντας στην ανάδειξη του έργου και των αξιακών προταγμάτων του μεγάλου Έλληνα.

Το διοικητικό συμβούλιο του Μουσείου, με ομόφωνη απόφασή του, θα αποδώσει τον τίτλο του Επίτιμου Μέλους, στον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, για την  υποστήριξή του στο Μουσείο και την προβολή του έργου και των αγώνων του Μίκη.

Ο τίτλος του Επίτιμου Μέλους θα αποδοθεί και στον απερχόμενο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, για το προσωπικό ενδιαφέρον και  τη βοήθεια  της Περιφέρειας στη λειτουργία και ανάπτυξη του Μουσείου  και των στόχων του.

Ο τίτλος του Επίτιμου Προέδρου  του Μουσείου, θα αποδοθεί στον πρώτο του πρόεδρο Τάσο Πετρόπουλο και στους επόμενους,  Δημήτρη Ρέππα και Δημήτρη Πετρουντζή.

Τιμητικές Διακρίσεις  θα δοθούν, στον Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Χρήστο Λαμπρόπουλο,  στους επικεφαλής των Περιφερειακών Παρατάξεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, Γιώργο Δέδε, Νικόλαο Γόντικα, Ιωάννη Μπουντρούκα, Θανάση Πετράκο, Δήμητρα Λυμπεροπούλου και Παναγιώτη Κάτσαρη καθώς και στον επιχειρηματία Κώστα Αλβενιώτη, μέλος  και οικονομικό υποστηρικτή του Μουσείου.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα χαιρετήσει την εκδήλωση με βιντεοσκοπημένο μήνυμα και θα εκπροσωπηθεί από τον Νίκο Σοφιανό,  μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.

Στη συνέλευση,  ο πρόεδρος του Μουσείου Παρασκευάς  Παρασκευόπουλος θα παρουσιάσει τον πλούσιο απολογισμό καθώς και τον προγραμματισμό  σημαντικών εκδηλώσεων και δράσεων που έγιναν και θα γίνουν, με κορυφαίες:

– Tο Διεθνές Φεστιβάλ Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, που οργανώνεται με επιτυχία τα τελευταία δύο χρόνια  στη Ζάτουνα.

– Tο Ψηφιακό  – Εικονικό Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον δήμο Γορτυνίας.

– Σημαντικές εκδηλώσεις για το 2024 για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, και

Το 2025, όπου όλη η χώρα …ο κόσμος, θα γιορτάσουμε τα 100 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου μουσικού και αγωνιστή της δημοκρατίας και της ελευθερίας Μίκη Θεοδωράκη.

Θα ακολουθήσουν,  ομιλία -χαιρετισμός του δημάρχου Γορτυνίας και αντιπροέδρου του Μουσείου,  Ευστάθιου Κούλη και σύντομες εισηγητικές παρεμβάσεις από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, Νίκο Κοτσιά, πρώην υπουργό Εξωτερικών,  Τάσο Τζήκα πρόεδρο της ΔΕΘ HELEXPO, Αλέξανδρο Χαλκιολάκη, διευθυντή Συλλόγου ‘’Οι φίλοι της Μουσικής’’ (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) και Μαργαρίτα Θεοδωράκη, κόρη του Μίκη, διευθύντρια της Λαϊκής Ορχήστρας Μίκη Θεοδωράκη.