Ένα νέο ζευγάρι «ρίζωσε» στη Δημητσάνα με το κατάστημα «για Φαντάσου»

*Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδος “Γορτυνία”

Η Ευσεβία και ο Νικόλας είναι ένα νέο ζευγάρι που μένει μόνιμα στην περιοχή μας εδώ και 10 περίπου χρόνια, χωρίς καν να έχουν καταγωγή από την Αρκαδία! Είχαν έρθει αρκετές φορές στα χωριά μας για τουρισμό και λάτρεψαν το μέρος και τους ανθρώπους του. Έτσι αποφάσισαν να δημιουργήσουν τις συνθήκες και να μετοικήσουν στην Δημητσάνα τα πρώτα χρόνια, ενώ πλέον διαμένουν στην Στεμνίτσα.

Ο Νικόλας, Τραπεζικό στέλεχος για πολλά χρόνια σε Υπηρεσίες διάφορων Τραπεζών, ζήτησε μετάθεση και πήρε, για το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς που υπήρχε στην Δημητσάνα. Η Ευσεβία, θεραπεύτρια με εξειδίκευση στη θεραπευτική μάλαξη, απλά πήρε μαζί της τις γνώσεις της και τις προσέφερε απλόχερα σε όποιους είχαν ανάγκη. Όλα αυτά τα χρόνια, συμμετέχουν εθελοντικά σε πολλές δραστηριότητες της περιοχής μας με χαρά και μεράκι για τον τόπο μας, ο οποίος έγινε και τόπος τους από την πρώτη κιόλας στιγμή! Όταν το καλοκαίρι του 2021, η Τράπεζα έκλεισε το κατάστημα της Δημητσάνας, αποφάσισαν ότι δεν επιθυμούσαν να επιστρέψουν στην Αθήνα, αλλά θα ήθελαν να παραμείνουν στον τόπο μας. Οπότε ο Νικόλας παραιτήθηκε από την εργασία του και έψαξαν τον τρόπο για να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή μας. Και τον βρήκαν!

Δημιούργησαν στην Δημητσάνα έναν πυρήνα με Ελληνικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, σε συνεργασία με μικρούς παραγωγούς και οικογενειακές επιχειρήσεις από την Αρκαδία, την Πελοπόννησο, αλλά και όλη την Ελλάδα. Υλοποίησαν το κατάστημα «για Φαντάσου», ένα εκλεκτοπωλείο με διαλεκτά προϊόντα, από ανθρώπους με πάθος, αγάπη και μεράκι που συμμερίζονται τις ίδιες αξίες και τους ίδιους στόχους με την Ευσεβία και τον Νικόλα!

Προϊόντα που τιμούν το δημιουργό τους και σέβονται τον καταναλωτή. Προϊόντα που ξεχωρίζουν από τις ποιοτικές πρώτες ύλες έως και τις ευφάνταστες και αισθητικά πρωτότυπες συσκευασίες. Τρόφιμα, ποτά, καλλυντικά, χειροποίητες δημιουργίες και πολλά άλλα ιδιαίτερα προϊόντα μοιράζονται την αγκαλιά του «για Φαντάσου». Και όλα αυτά σε ένα αισθητικά υπέροχο και φωτεινό μαγαζάκι στο κέντρο της Δημητσάνας, όπου κάθε επίσκεψη είναι μια πραγματική εμπειρία από τη φιλοξενία και το ζεστό χαμόγελο της Ευσεβίας και του Νικόλα.

Αξίζει να το επισκεφθείτε όσοι βρεθείτε στη Δημητσάνα!

Πέννυ Καλύβα