Ένα παραδοσιακό πανηγύρι σε μια γραφική πλατεία της Γορτυνίας! (video)

Αυτές τις ημέρες αμέτρητα είναι τα παραδοσιακά πανηγύρια και ανταμώματα που διοργανώνονται σε όλη τη Γορτυνία.

Ένα χαρακτηριστικό από αυτά ήταν και το παραδοσιακό πανηγύρι που χρονολογείται από αρχές του περασμένου αιώνα στο χωριό Δήμητρα Γορτυνίας. Έγινε την Κυριακή 13 Αυγούστου σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο γραφικές πλατείες της Γορτυνίας με τον τεράστιο υπεραιωνόβιο πλάτανο που δεσπόζει στο κέντρο. Όμορφο και δροσερό όμως ήταν και το νυχτερινό περιβάλλον του ορεινού χωριού.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή όλων των Διβριτσιωτών και κοντοχωριανών που συμμετείχαν. Την όλη οργάνωση του πανηγυριού είχε αναλάβει η Ένωση Δημητριωτών με τον δραστήριο Πρόεδρό της Ρήγα Κουτρουμάνο.

Το πανηγύρι ξεκίνησε με βουκολικό ρυθμό από τη φλογέρα του δεξιοτέχνη Γιώργου Δαλιάνη. Αμέσως μετά η καλλίφωνη ερμηνεύτρια των δημοτικών μας τραγουδιών Σταυρούλα Δαλιάνη καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους με ένα ωραίο εισαγωγικό τραγούδι- καλωσόρισμα. Στη συνέχεια όλοι έγιναν μια μεγάλη παρέα και χόρεψαν μέχρι αργά.

Ξεχώρισε δε η φιλική συμμετοχή της ανερχόμενης καλλιτέχνιδος Χαραλαμπίας Γ. Πνευματικού που μάγεψε τους παρευρισκομένους με τη φωνή της καθώς και η Ελίνα Χριστοδουλάρη η οποία έπαιξε θαυμάσια ούτι με την συνοδεία του συγκροτήματος του Γ. Δαλιάνη.

Πέννυ Κ.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά Video του Δ.Γρίσπου