Ε. Κούλης: Ένας χρόνος χωρίς τη Φώφη Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια πολιτικός την οποία είχε ανάγκη η ελληνική πολιτική σκηνή.

Κατά τον βραχύ αλλά σπουδαίο βίο της υπηρέτησε με πάθος την παράταξη και τους υποστηρικτές της. Πάλεψε για την θωράκιση του Ε.Σ.Υ. και το κράτος πρόνοιας «γκρεμίζοντας» τα κοινωνικά ταμπού γύρω από τον καρκίνο του μαστού. Καταπολέμησε τη φυλετική ανισότητα υποστηρίζοντας την ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και αναβάθμισε τη θέση των γυναικών στο Κοινοβούλιο και την κοινωνία. Ήταν ουμανίστρια, πολιτικά συνεπής και άκρως δημοφιλής καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής της διαδρομής.

Πάλευε να κερδίσει τις μάχες μέσα και γύρω της και μας συμπαρέσυρε όλους να ακολουθήσουμε το παράδειγμά της. Για χρόνια στη δίνη των προβλημάτων της υγείας της, σε μια αιώνια συμμαχία με την αισιοδοξία, είχε παραμερίσει το αίσθημα του φόβου και χάριζε μαθήματα θάρρους και ανδρείας.

Τον καταστροφικό για την επαρχία της Γορτυνίας Αύγουστο του 2021, η Φώφη Γεννηματά, ήταν η μοναδική αρχηγός πολιτικού κόμματος που επισκέφθηκε τις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές του Δήμου μας, δίνοντας κουράγιο και ελπίδα στους κατοίκους. Είχε μάλιστα δηλώσει κατά την επίσκεψή της: «μπορεί να φυτρώσει η ελπίδα στα καμένα».

 

Ως ελάχιστη τιμή, ο Δήμος Γορτυνίας σχεδιάζει εκδήλωση μνήμης και αναγνώρισης της προσφοράς της Φώφης Γεννηματά στον τόπο μας η οποία θα ανακοινωθεί επίσημα το προσεχές διάστημα.

 

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας

Ευστάθιος  Χαρ. Κούλης