Έπεσαν οι υπογραφές για παραχώρηση εκτάσεων στη Νυμφασία για το Αθλητικό Κέντρο Γορτυνίας

Στην υπογραφή σειράς συμβολαιογραφικών πράξεων με τις οποίες παραχωρούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εκτάσεις στην περιοχή της Νυμφασίας, προκειμένου να κατασκευαστεί το Αθλητικό Κέντρο Γορτυνίας, προέβη την Τρίτη 18 Απριλίου ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Σημειώνεται ότι το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης έχει εγκρίνει την σκοπιμότητα της σχετικής διαδικασίας όσον αφορά σε οικοπεδικές εκτάσεις στα όρια της Νυμφασίας, στην Δημοτική Κοινότητα Βυτίνας, του Δήμου Γορτυνίας, για τη ανέγερση του εν λόγω Κέντρου.

Στην εν λόγω περιοχή, ήδη η Περιφέρεια διαθέτει περί τα 27 στρέμματα -τα 18 εκ των οποίων της έχουν παραχωρηθεί από την Μονή Κερνίτσας.

Η διαδικασία των συμβολαιογραφικών πράξεων δια των οποίων παραχωρούνται εκτάσεις στην Περιφέρεια θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα, με στόχο να προκύψει συνολική έκταση εμβαδού περί τα 40 στρέμματα.

Θα ακολουθήσει η περίφραξη και η διαμόρφωση του πιο πάνω χώρου, στον οποίον η Περιφέρεια θα κατασκευάσει το Αθλητικό Κέντρο Γορτυνίας με ποικίλες εγκαταστάσεις και γήπεδα πολλών αθλημάτων, το οποίο θα λειτουργεί με ευθύνη της Περιφέρειας.

Δ.Τ. Περιφέρειας