Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΟΡΤΗ STREET FOOD ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
Tο Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Τhis is Arcadia» συνδιοργανώνει με τον Δήμο Τρίπολης και με την υποστήριξη του Συλλόγου Καφεστιατόρων Αρκαδίας και του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης δημιουργούν μία τριήμερη γιορτή, ανοιχτή σε όλους!!!
Η Τρίπολη ανοίγει τις πύλες της και υποδέχεται το «Tripoli Street Food Festival», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από  17 έως 19 Ιουνίου 2022, υπό την επιμέλεια της εταιρείας Soulfood Thessaloniki OE.  H πλατεία Άρεως θα μεταμορφωθεί σ’ ένα «γευστικό» χωριό με διαφορετικές κουζίνες απ’ όλο τον κόσμο, food market, kitchen lab, kids’ corner και μουσική από DJs!
Ωράριο λειτουργίας: Παρασκευή 17/6 18:00-00:00, Σάββατο – Κυριακή 18-19/6, 12:00-00:00
Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΤΟ ΣΕΜΙΝΆΡΙΟ «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ»
Συνεχίζεται η σειρά διαδραστικών σεμιναρίων, με έμφαση στις Προτεραιότητες των  Μικρών  και Μικρομεσαίων  Οικογενειακών Επιχειρήσεων, στο Επιμελητήριο Αρκαδίας.
Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου και ώρες 5 μ.μ.– 9:30 μ.μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21,Τρίπολη) θα πραγματοποιηθεί το 3ο σεμινάριο «Σύγχρονες Τεχνικές Πωλήσεων».
Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

«ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ». Ενημερωτική Εκδήλωση στο Επιμελητήριο Αρκαδίας
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης των μελών του και η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Οι νέες μέθοδοι εξαπάτησης πολιτών και επιχειρήσεων και τρόποι προφύλαξης από αυτές» την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).

POWER PASS: ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ 600 ΕΥΡΩ
Ανοίγει σήμερα, εκτός απροόπτου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων και τη λήψη αποζημίωσης από τις επιπλέον χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, που ξεκινάει από 18 ευρώ και θα φτάνει έως τα 600 ευρώ, και αφορά τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 έως και τις 31 Μαΐου του 2022. Η αποζημίωση καταβάλλεται για το 60% των επιπλέον χρεώσεων, αφού πρώτα αφαιρεθούν από αυτές επιδοτήσεις του κράτους και πιθανές επιδοτήσεις από τους παρόχους. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή έως και τις 30 Ιουνίου, ενώ τα χρήματα αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως και τις 15 Ιουλίου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: “Γ.Ε.ΜΗ.: ΘΕΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ “ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΩΝ” & ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο ότι βάσει των διατάξεων του νέου νόμου για το ΓΕΜΗ & ΥΜΣ θα πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα κάποια σημεία, τα οποία αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr που επηρεάζονται, να μεριμνήσουν για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων τους Άμεσα, εντός Ιουνίου, για την κάλυψη των υποχρεώσεών τους για την αποφυγή επιβολής κυρώσεων είτε Αναστολής Καταχωρίσεων είτε Προστίμου.
Επισημαίνουμε ότι η απλή υποβολή ηλεκτρονικού αιτήματος στο ΓΕΜΗ και λήψη ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου αίτησης, χωρίς την παράλληλη εξόφληση του αντίστοιχου τέλους (ετήσιου ή αιτήματος) και ειδικά την επιτυχή ολοκλήρωσή του εντός της ταχθείσας προθεσμίας, ΔΕΝ διασφαλίζει τις επιχειρήσεις από την επιβολή των ανωτέρω κυρώσεων.

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΈΞΙ ΜΗΝΕΣ, ΈΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2022, ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΦΠΑ ΣΕ ΕΣΤΙΑΣΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ, ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ, ΣΧΟΛΕΣ ΧΟΡΟΥ
Παρατείνεται για έξι ακόμη μήνες, δηλαδή έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2022, το καθεστώς του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στον καφέ, στα μη αλκοολούχα ποτά στην εστίαση, στα εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, στα εισιτήρια κινηματογράφου, αθλητικών αγώνων, στις σχολές χορού και τα γυμναστήρια. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η περίοδος εφαρμογής των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ έληγε κανονικά στο τέλος Ιουνίου αλλά με διάταξη που περιλαμβάνεται σε νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση παρατείνεται για ακόμη έξι μήνες η εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε αγαθά και υπηρεσίες.

ΑΑΔΕ- MYDATA: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Παράταση της προθεσμίας διαβίβασης των δεδομένων εσόδων τιμολόγησης, εξόδων αυτοτιμολόγησης και τίτλων κτήσης, στην πλατφόρμα myDATA, έως τις 30 Ιουνίου 2022, ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, αποδεχόμενη σχετικά αιτήματα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της ΠΟΦΕΕ.