Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΔΕΎΤΕΡΑ 30 ΜΑΪΟΥ, ΤΟ ΣΕΜΙΝΆΡΙΟ «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ»
Συνεχίζεται η σειρά διαδραστικών σεμιναρίων, με έμφαση στις Προτεραιότητες των  Μικρών  και Μικρομεσαίων  Οικογενειακών Επιχειρήσεων, στο Επιμελητήριο Αρκαδίας.
Τη Δευτέρα 30 Μαΐου και ώρες 4 μ.μ. – 9 μ.μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21,Τρίπολη) θα πραγματοποιηθεί το 2ο σεμινάριο «Σύγχρονες Τεχνικές Επικοινωνίας».
Περισσότερες λεπτομέρειες εντός της ιστοσελίδας

ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΟΡΤΗ STREET FOOD ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
Tο Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Τhis is Arcadia» συνδιοργανώνει με τον Δήμο Τρίπολης και με την υποστήριξη του Συλλόγου Καφεστιατόρων Αρκαδίας και του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης δημιουργούν μία τριήμερη γιορτή, ανοιχτή σε όλους!!!
Η Τρίπολη ανοίγει τις πύλες της και υποδέχεται το «Tripoli Street Food Festival», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, υπό την επιμέλεια της εταιρείας Soulfood Thessaloniki OE.  H πλατεία Άρεως θα μεταμορφωθεί σ’ ένα «γευστικό» χωριό με διαφορετικές κουζίνες απ’ όλο τον κόσμο, food market, kitchen lab, kids’ corner και μουσική από καλλιτέχνες και DJs!
Ωράριο λειτουργίας: Παρασκευή 17/6 18:00-00:00, Σάββατο – Κυριακή 18-19/6, 12:00-00:00

ΑΑΔΕ: ΠΑΡΆΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΊΑΣ ΜΈΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΊΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΒΊΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΈΝΩΝ ΣΤΟ MYDATA
Παρατείνεται μέχρι τις 15 Ιουνίου του 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, η προθεσμία διαβίβασης των δεδομένων εσόδων τιμολόγησης, εξόδων αυτοτιμολόγησης και τίτλων κτήσης, στην πλατφόρμα myDATA, που έληγε την προσεχή Παρασκευή 27 Μαΐου.

 ΓΕΜΗ: ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΗΤΡΩΑ
Διευκρινίσεις, αναφορικά με τους υπόχρεους εγγραφής στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.), τις μεταβατικές διατάξεις και τα νέα μητρώα που προβλέπονται στο νόμο 4919/2022, περιλαμβάνει εγκύκλιος που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.
Αναλυτικά η Εγκύκλιος στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

 ΜΑΣΚΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΜΟΝΑΔΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΠΟ 1Η ΙΟΥΝΙΟΥ
Την κατάργηση της μάσκας σε όλους τους χώρους από 1η Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Εξαιρούνται τα νοσοκομεία, οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και οι αστικές συγκοινωνίες (μετρό, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ), ενώ για τις σχολικές μονάδες θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση. Πάντως υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας σε χώρους όπου παρατηρείται συγχρωτισμός.

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ “E-ΛΙΑΝΙΚΟ”
Παρατείνεται, για έξι μήνες, η προθεσμία ολοκλήρωσης των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων της δράσης “e-λιανικό”. Πιο συγκεκριμένα δημοσιεύθηκε η 7η τροποποίηση της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων στη δράση “e-λιανικό – Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος” (Α’ κύκλος), σχετικά με την παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων στους 18 μήνες, από τους 12 μήνες που ίσχυε, από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης. Σύμφωνα με την τροποποίηση της πρόσκλησης, το αίτημα επαλήθευσης – πιστοποίησης θα πρέπει να έχει υποβληθεί το αργότερο εντός μηνός από την ημερομηνία λήξης της δεκαοκτάμηνης διάρκειας του έργου.

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΠΟ 1Η ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ
Περιβαλλοντικό τέλος ύψους 8 λεπτών στα προϊόντα η συσκευασία των οποίων περιέχει πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC) θα επιβάλλεται από την 1η Ιουνίου κατά την πώλησή των προϊόντων σε κάθε νόμιμο σημείο πώλησης. Με βάση το νόμο που ψηφίστηκε πέρυσι το καλοκαίρι, η καταβολή του τέλους επιβάλλεται στους καταναλωτές ανά τεμάχιο προϊόντος. Το ποσό του τέλους θα πρέπει να αναγράφεται με τρόπο διακριτό και ευανάγνωστο στα παραστατικά πώλησης προ Φ.Π.Α. και να αποτυπώνεται στα λογιστικά αρχεία που υποχρεούνται να τηρούν οι επιχειρήσεις που πωλούν τα εν λόγω προϊόντα. Θα πρέπει επίσης να αναγράφεται στα σημεία πώλησης των συγκεκριμένων προϊόντων σε εμφανές σημείο για τον καταναλωτή, ότι τα προϊόντα αυτά υπόκεινται σε τέλος, με αναγραφή του ποσού του τέλους.

ΛΗΓΕΙ 31 ΜΑΪΟΥ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου των δασικών χαρτών στις 31 Μαΐου 2022. Οι διαδικτυακές εφαρμογές υποβολής αντιρρήσεων και πρόδηλων σφαλμάτων στην ιστοσελίδα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» (https://www.ktimatologio.gr/el/e-services/civilians) θα παραμείνουν διαθέσιμες για την αποδοχή των αιτημάτων έως την καταληκτική ημερομηνία. Η υποβολή της αντίρρησης συνοδεύεται από την οριοθέτηση του πολυγώνου που αφορά στο αίτημα, την επίκληση της ύπαρξης έννομου συμφέροντος, καθώς και τη δέσμευση για την καταβολή του ειδικού τέλους.