Επιμελητήριο Αρκαδίας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για προβολή του Πελοποννησιακού Οίνου στην Αυστρία

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, σας ενημερώνει ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου,  σε συνεργασία με την Πρεσβεία και Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στη Βιέννη και τον Ε.Ο.Τ. σχεδιάζουν τη διοργάνωση μιας δράσης προβολής των εξαιρετικών κρασιών της Πελοποννήσου στην Βιέννη, τον Ιούνιο.

Στόχος της Δράσης είναι η προβολή του πλούσιου «Οινοπεδίου» της Πελοποννήσου μέσω των ισχυρών πρεσβευτών της, όπως το Αγιωργίτικο Νεμέας και το Μοσχοφίλερο Μαντινείας, καθώς και η ανάδειξη του οινοτουρισμού και των μοναδικών εμπειριών που προσφέρουν τα επισκέψιμα οινοποιεία της Πελοποννήσου.

To πρόγραμμα, σε συνάρτηση με την Πρόταση της Πρεσβείας της Αυστρίας, μπορεί να διαμορφωθεί ως εξής:

1η μέρα (5.00μμ-9.00 μμ)

Α. Παρουσίαση των οίνων και του τουριστικού προϊόντος στο  Weinclub7 (https://weinclub7.at/) σε επιλεγμένους εισαγωγείς, τοπικούς Sommeliers και υπευθύνους προμηθειών σημαντικών εστιατορίων, ξενοδοχείων, καταστημάτων πώλησης (κάβες, σούπερ μάρκετ, delikatessen) wine bars και wine clubs, τουριστικών πρακτορείων και εξειδικευμένων εκδόσεων, περί τα 70 άτομα. Παρότι θεωρητικά θα μπορούσε η παρουσίαση να είναι ανοικτή και στο ευρύ κοινό με κατάλληλη προβολή και αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση,  εισηγούμαστε να διατηρηθεί η επαγγελματική στόχευση.

Είναι αυτονόητο και ευκταίο ότι κατά το μέτρο της διαθεσιμότητας θα μπορούσαν να προσφερθούν και ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα της Πελοποννήσου, όπως ελιές Καλαμών και τοπικά τυριά.

Αναφορικά με τα wine clubs, επισημαίνεται πως πρόκειται για κλειστές ιδιωτικές λέσχες, οι οποίες προτείνουν και διαθέτουν στα μέλη τους οινικά προϊόντα, πραγματοποιούν παρουσιάσεις οίνων και διαθέτουν τις εγκαταστάσεις τους για την πραγματοποίηση ιδιωτικών οινογνωσιών και συναντήσεων. Διαθέτουν επίσης στα μέλη τους ειδικούς χώρους αποθήκευσης της οινικής συλλογής τους. Πρόκειται για ένα κοινό που ενδιαφέρεται και πειραματίζεται με ποικιλίες οίνων.

2η μέρα

Α. Επίσκεψη οινοποιείων στο Wachau (9.00πμ-6μμ)

Το Wachau ( https://www.weltkulturerbe-wachau.at/landwirtschaft-tourismus ) βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη Βιέννη και διαθέτει διάσημες μονάδες οινοπαραγωγής και οινοτουρισμού. Οι συμμετέχοντες Οινοποιοί θα μπορούσαν να επισκεφθούν 2-3 οινοποιία μονάδες οινοτουρισμού, προκειμένου να ενημερωθούν τόσο για τα κλαδικά τεκταινόμενα στην Αυστρία αλλά και να αποκομίσουν χρήσιμες εμπειρίες για τις προσλαμβάνουσες παραστάσεις των δυνητικών Αυστριακών πελατών τους. Η επίσκεψη μπορεί να διοργανωθεί από τον Έλληνα Sommelier κ.Σ.Σταυρίδη που δραστηριοποιείται στην Αυστρία και έχει οργανώσει και αντίστοιχη επίσκεψη Οινοποιών από τη Βόρεια Ελλάδα.

Β. Παρουσίαση στην Πρεσβευτική Κατοικία Βιέννης (7.00-9.00 μμ)

Η Παρουσίαση θα λάβει τη μορφή δεξίωσης προς επιλεγμένα μέλη της αυστριακής κοινωνίας και εν δυνάμει αγοραστές του οινικού και τουριστικού ελληνικού προϊόντος, περί τα 50 άτομα. Στη δεξίωση οι Οινοποιοί αλλά και οι παριστάμενοι εκπρόσωποι της Περιφέρειας θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν σε διαπροσωπικό επίπεδο τις ελληνικές δυνατότητες.

Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετάσχουν δημοσιογράφοι, θεσμικοί παράγοντες και στελέχη από την Πρεσβεία της Αυστρίας, τον ΕΟΤ και εκπρόσωποι τοπικών Φορέων.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η ανωτέρω Δράση προτείνεται να χωρήσει κατά τον μήνα Ιούνιο και σε ημερομηνία που θα συμφωνηθεί από κοινού, με σκοπό ο τόπος μας να προσφέρει την καλύτερη δυνατή οινοτουριστική εμπειρία.

Όσοι επιθυμούν – να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, μπορούν να στείλουν συμπληρωμένη την αίτηση (πατήστε λήψη του παρακάτω αρχείου στο e-mail: [email protected],με ταυτόχρονη κοινοποίηση στο mail του Επιμελητηρίου Αρκαδίας [email protected],  έως και την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023.

Ο μέγιστος αριθμός των επιχειρήσεων, που θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ανέρχεται στους οχτώ (8).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο: 2713 610171, όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες. Υπεύθυνη: κα Κανέλα Καράμπελα.