Εργαστήρι θεατρικής κίνησης και σύνθεσης στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Στο πλαίσιο της  εικαστικής εγκατάστασης «I found myself within a forest-Ευρέθην εις το δάσος» της Γιούλας και της Όλγας Παπαδοπούλου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει εργαστήρι θεατρικής κίνησης και σύνθεσης, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 (ώρα 19:00), στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Το εργαστήρι, διάρκειας 4 ωρών, απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες των παραστατικών τεχνών αλλά και σε όλους όσοι αγαπούν το θέατρο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τεχνική viewpoints με την καθοδήγηση της σκηνοθέτριας Νάντιας Φώσκολου. Πρόκειται για τεχνική θεατρικού αυτοσχεδιασμού, η οποία αξιοποιείται για την παραγωγή σκηνικής κίνησης και εφαρμόζεται σε όλες τις παραστατικές τέχνες. Αφορά βασικές αρχές κίνησης σε σχέση με τον χρόνο και τον χώρο, έννοιες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος κάθε καλλιτέχνης.

Με σημείο αναφοράς τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου αλλά και τη γλυπτική εγκατάσταση της Όλγας Παπαδοπούλου «(I am) the tree and (I am) the forest», μέρος της εικαστικής εγκατάστασης «I found myself within a forest-Ευρέθην εις το δάσος» που παρουσιάζεται στο Μουσείο έως τις 21/6/2024, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο τα viewpoints. Μέσα από ομαδικές ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς θα έχουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τα εκφραστικά τους μέσα αλλά και να δημιουργήσουν τις δικές τους σκηνικές συνθέσεις, αντλώντας έμπνευση από ερεθίσματα που θα λάβουν από την επαφή με το νερό και τη φύση που περιβάλλουν το Μουσείο.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν, με απαραίτητη την κράτηση θέσης.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων.
Απαραίτητο οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

 

ΠΙΟΠ | Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα
Τ: 27950 31630 | www.piop.gr