Ερώτηση Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου σχετικά με την αποκατάσταση της Γέφυρας Τουμπιτσίου

Ο Βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος Κατέθεσε  ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με τη μεγάλη καθυστέρηση στην επισκευή της γέφυρας της Πατσουριάς στο Τουμπίτσι Γορτυνίας μετά τις καταρρακτώδεις βροχές τον περασμένο Δεκέμβριο.

Όπως επισημαίνει παρά τις επισημάνσεις που έχει κάνει στα αρμόδια Υπουργεία, η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη, οι ζημιές δεν έχουν αποκατασταθεί με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής αλλά και στη διεκπεραίωση κτηνοτροφικών εργασιών.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

Προς : 1)Υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη

             2) Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κ. Καραμανλή

Θέμα: Άμεση επισκευή της γέφυρας Πατσουριά στο Τουμπίτσι Γορτυνίας

Παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας, η γέφυρα του Τουμπιτσίου που εξυπηρετεί πολίτες και αγρότες της περιοχής της Γορτυνίας παραμένει από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι σήμερα χωρίς αποκατάσταση των ζημιών.  Συγκεκριμένα μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο στη Γορτυνία υπήρξε υποχώρηση στη γέφυρα Πατσουριάς (κατασκευής 1960), που ενώνει τον οικισμό Τουμπιτσίου με τον κάμπο του Λάδωνα με τοπωνύμιο ΖΑΜΠΑΣ, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η χρήση της.

Αν και έχει γίνει επιτόπια αποτύπωση της κατάστασης από αρμόδιες αρχές και έχουν ενημερωθεί Περιφέρεια και Δήμος, τίποτα πρακτικό δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής προκειμένου να βγουν οι κάτοικοι από το αδιέξοδο της απομόνωσης, ειδικά κάτοικοι που ζουν σε απομονωμένες περιοχές της χώρας κόντρα σε όλες τις αντίξοες συνθήκες. Η λύση έκτακτης ανάγκης  που είχε προκριθεί στην αρχή για την τοποθέτηση προσωρινά μεταλλικής γέφυρας  από  τον στρατό και αυτή ανεξήγητα δεν υλοποιήθηκε. Επιπλέον, η γέφυρα είναι έκθετη στην επόμενη κακοκαιρία δημιουργώντας, έτσι, σοβαρά προβλήματα στη μετακίνηση των κατοίκων, την προμήθεια αναγκαίων ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και προβλήματα με την προμήθεια ζωοτροφών για τα ζώα.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κύριοι Υπουργοί,

1)      Σε ποιες άμεσες ενέργειες να προβείτε ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η γέφυρα Πατσουριά στο Τουμπίτσι Γορτυνίας και να σταματήσουν οι κάτοικοι να είναι στην απομόνωση;

Αθήνα, 14 .06.2022

                                                                      Ο  Βουλευτής,

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος