Ευρεία σύσκεψη για τα αθλητικά έργα στην Περιφέρεια – Η πορεία του έργου για το γήπεδο Δημητσάνας

Ευρεία σύσκεψη για τα αθλητικά έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στις Π.Ε. Αρκαδίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα την 1η Σεπτεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Στην εν λόγω σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός, Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος και Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρος Βερούτης, όπως επίσης και ο εντεταλμένος για αθλητικά θέματα περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μαντζούνης, καθώς και οι διευθυντές Τεχνικών Έργων των Π.Ε., εξετάστηκαν τόσο η πορεία του καθενός από τα εν εξελίξει αθλητικά έργα, όσο και η πρόοδος της διαδικασίας όσων προγραμματίζονται.

Έχει επιτελεστεί -και συνεχίζει να επιτελείται- ένα τεράστιο έργο από την Περιφέρεια στον αθλητικό τομέα, το οποίο θα συνεχιστεί με ιδιαίτερη ένταση το υπόλοιπο του 2022 και το 2023” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια είναι ο μόνος φορέας που υλοποιεί αθλητικά έργα στις 5 Π.Ε. -και μάλιστα μεγάλης κλίμακας.

Ενδεικτικά αναφέρονται, α) στην Αργολίδα το Αθλητικό Κέντρο Κρανιδίου και το γήπεδο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας, β) στην Αρκαδία τα γήπεδα της ΕΠΣ Αρκαδίας στη Νεστάνη -ένα από τα 20 της χώρας με διεθνείς προδιαγραφές- και το γήπεδο της Δημητσάνας που μάλιστα αναμένεται να παραδοθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τα γήπεδα Φιλικών και Παράλιου Αστρους, γ) στην Κορινθία τα γήπεδα Ολυμπιακού Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων, ενώ σ ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Οκτώβριο το γήπεδο Ροζενών, παράλληλα δε βρίσκονται σε εξέλιξη επίσης τα γήπεδα στο Ζευγολατιό και στις Αρχαίες Κλεωνές, δ) στη Λακωνία το γήπεδο της Νεάπολης προϋπολογισμού 1,7 εκ ευρώ καθώς και άλλα μικρότερα έργα και ε) στη Μεσσηνία το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, το γήπεδο Μεσσηνιακού, οι εν εξελίξει εργασίες στο γήπεδο της ΕΠΣ Μεσσηνίας, ενώ εν όψει τελούν η κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου Κυπαρισσίας και του γηπέδου στην Ελαία, σε προοπτική χρηματοδότησης δε βρίσκονται τα γήπεδα Μεσσήνης και Μελιγαλά.

Δ.Τ. Περιφέρειας