Φεστιβάλ Τέχνης στην Καρύταινα

Ο πολιτιστικός σύλλογος «Κοινόν Καρυτινών», διοργανώνει  πρωτότυπες δράσεις για ενήλικες και παιδιά στα πλαίσια ενός φεστιβάλ τέχνης στην  παλιά Αγορά της Καρύταινας στις 16 & 17 Αυγούστου 2023.  Ώρες λειτουργίας: 19:30-24:00.

Ερασιτέχνες  ζωγράφοι, φωτογράφοι, εικαστικοί, θα κοσμήσουν με έργα τέχνης τα σοκάκια του χωριού μας, ενώ ταλαντούχοι μουσικοί  θα μας χαρίζουν μελωδίες λογιών λογιών.

Σε ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό κάτω από το φράγκικο Κάστρο της Καρύταινας, χρώματα, νότες, λέξεις, εικόνες ,αντικείμενα, ιδέες, θα συνυπάρξουν δίνοντας αξία στα ανθρώπινα δημιουργήματα. Η ομορφιά της ζωής, οι αγωνίες των ανθρώπων, τοπία που γαληνεύουν τον νου και τη ψυχή, η ανάγκη για βελτίωση κακώς κειμένων θα αναδειχτούν μέσα από τη ματιά είκοσι και πλέον δημιουργών.

Παράλληλα, θα λειτουργήσουν υπαίθρια εργαστήρια φωτογραφίας, καλλιτεχνικής  βιβλιοδεσίας και ζωγραφικής για παιδιά  με στόχο να προσφέρουν ευκαιρίες καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας στους μικρούς μας επισκέπτες.

Το φεστιβάλ θα ανοίξει την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023, στις 21:00, στην πλατεία της Καρύταινας (πλάι στο άγαλμα του Ν. Δημητρακόπουλου), η “Moving Band”, του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Φλάουτα, άρπα, ξυλόφωνο, δεκάδες κρουστά, καραμούζες, μουσικές  μπουρμπουλίθρες, φαγκότο, πιάνο και μια παλιά πιανόλα θα συνοδεύσουν με ζωντανή, λαχταριστή μουσική τρεις ταινίες του Buster Keaton.

Επίσης, την Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023, στις 21:00, στην αυλή του παλιού Δημαρχείου της Καρύταινας θα πραγματοποιηθεί μια παράλληλη δράση. Μια βραδιά αφήγησης  παραμυθιών για ΕΝΗΛΙΚΟ ΚΟΙΝΟ από τις εξαιρετικές στο είδος Λίλλυ Τριαντάρη και Χριστίνα Δίμιζα. Κι «Αν δεν ξέρεις που πας, θυμήσου από που έρχεσαι». Ιστορίες της νύχτας για τον δρόμο.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις και δραστηριότητες είναι ελεύθερη.

Τον σχεδιασμό, τον συντονισμό, την οργάνωση, την προβολή,τη διεξαγωγή, τη φιλοξενία των καλλιτεχνών,  έχει αναλάβει ο πολιτιστικός σύλλογος «Κοινόν Καρυτινών».

Το  λεπτομερές πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εργαστηρίων για παιδιά, καθώς και τα ονόματα των εκθετών- καλλιτεχνών, θα αναρτηθούν εντός των επόμενων ημερών.

 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την πρόεδρο του συλλόγου «Κοινόν Καρυτινών», στο τηλέφωνο: 6976736523