Για την προστασία του Μαινάλου δεσμεύθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την προστασία του Μαινάλου και την κήρυξη του πυρήνα του σε απάτητο βουνό ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, το μεσημέρι της Δευτέρας, από το Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης. Η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη έγινε με αφορμή τη συζήτηση η οποία αφορά την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο Μαίναλο.

Το ζήτημα αυτό είχε θέσει με έμφαση, από το πρωί της ίδιας ημέρας τόσο ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, όσο και ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, σε σύσκεψη στο παλαιό Δημαρχείο, λέγοντας ότι πρέπει να επιληφθεί η Κυβέρνηση και να μπει ένας περιορισμός. «Δεν είμαστε εναντίον των ΑΠΕ, αλλά λέμε όχι στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση τεράστιων ανεμογεννητριών σε περιοχές που έχουν ιστορία, πολιτισμό και μεγάλη ανάπτυξη» είχε σημειώσει ο Δήμαρχος.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:

“Και βέβαια ξέρω ότι υπάρχει μία μεγάλη συζήτηση -παντού στην πατρίδα μας συμβαίνει αυτό- για το πού θα τοποθετηθούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η χώρα χρειάζεται περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η Πελοπόννησο χρειάζεται περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι ΑΠΕ μπορούν να μπουν παντού.

Χρειαζόμαστε μία ισορροπία και χρειαζόμαστε, και σε αυτό επιμένω, και έχουμε πια και τα εργαλεία τα κανονιστικά για να το επιβάλλουμε, δεν θα γεμίσουμε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τα μοναδικά μας ελληνικά βουνά. Το Μαίναλο θα προστατευθεί, ο πυρήνας του Μαινάλου θα κηρυχθεί “απάτητος δρυμός”. Έχουμε χώρο εξάλλου, Υπουργέ μου, για να τοποθετήσουμε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και σε άλλες περιοχές όπου η περιβαλλοντική επιβάρυνση είναι σχετικά μικρότερη”.