Γιάννης Σμυρνιώτης: H Τρίπολη έστειλε μήνυμα ενότητας και νίκης στις εκλογές της 8ης  Οκτωβρίου

H Τρίπολη έστειλε μήνυμα ενότητας και νίκης του Γιάννη Σμυρνιώτη στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου και της παρουσίασης του συνδυασμού «Τρίπολη, Ενωμένοι Μπροστά», την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023.

Οι δημότες του Δήμου Τρίπολης ανταποκρίθηκαν θερμά στην πρόσκληση του Γιάννη Σμυρνιώτη και γέμισαν ασφυκτικά την οδό Τάσου Σεχιώτη.

Το παρόν έδωσαν: ο Βουλευτής Αρκαδίας κος Κώστας Βλάσης, ο πρώην Βουλευτής Αρκαδίας κος Δημήτρης Κωστόπουλος, ο πρώην Βουλευτής και  Υπουργός κος Νίκος Καλτεζιώτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) κος Νίκος Κωστόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης κος Δημοσθένης Σωτηρόπουλος, ο πολιτευτής κος Απόστολος Σπυρόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης <<Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα>> και δημοτικός σύμβουλος κος Τσιαμούλος Νικόλαος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. κος Κατσίπος Τίμος, ο Αντιπεριφερειάρχης και υποψ.περιφερειακός σύμβουλος κος Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης και υποψ. περιφερειακός σύμβουλος κος Μανώλης Σκαντζός ,ο πολιτευτής και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κος Κώστας Μπεντεβής, ο πολιτευτής και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος κος Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο πολιτευτής και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κος Γιαννακόπουλος Νίκος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι και εκ νέου υποψ. περιφερειακοί σύμβουλοι κα Τζένη Δημητρακοπούλου και κος Γεώργιος Ρουμελιώτης, η κα Βασιλική Παρασκευόπουλου Δημοτική Σύμβουλος, οι υποψ. περιφερειακοί σύμβουλοι κος Ασημακόπουλος Αθανάσιος, κος Βαλασόπουλος Παναγιώτης, κα Δουρίδα Μαρία , κος Θεοχάρης Γεώργιος, κα Μαργιώλου Γεωργία κος Μανδρώνης Κώστας, κα Νικητοπούλου Ελένη, κα Παπαγεωργίου Ευγενία, κος Παπαγιάννης Βασίλειος, κος Παπασταματάκης Γεώργιος, κος Πραχαλιάς Γεώργιος, κος Σαλάκος Βασίλειος, κα Σιοροβίγκα Ράνια , κα Τσουμπλέκα Ελένη, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης Γιώργος Μποροβήλος,  ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κος Κώστας Μαρκόπουλος,  η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κα Φράγκου Βασιλική , ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τερζής, ο  ομογενής επιχειρηματίας Χρήστος Καλογερόπουλος καθώς και άλλοι πρόεδροι συλλόγων και φορέων.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του άσκησε οξύτατη κριτική στην 4ετία Τζιούμη αναφέροντας ότι: «Όπως κι εμείς, έτσι κι εσείς κουραστήκατε από την ανικανότητα του σημερινού δημάρχου. Μας ταλαιπωρεί και υποβιβάζει την ποιότητα ζωής μας. Δεν έχει σχέδιο για το αύριο, αλλά ούτε για το σήμερα. Λίγα μέτρα πιο πάνω υπάρχει ζωντανή η εικόνα του τέλματος. Η Πλατεία Αγίου Βασιλείου, σύμβολο της Τρίπολης, σημείο αναφοράς για όλους του Τριπολιτσιώτες είναι ημιτελής έπειτα από ενάμιση χρόνο. Δεν υπάρχει άλλος δήμαρχος σε όλη την Ελλάδα που για τόσο χρονικό διάστημα, έχοντας ξοδέψει τόσα χρήματα να μην μπορεί να ολοκληρώσει μια πλατεία».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Σμυρνιώτης επεσήμανε ότι:  «Ο κ. Τζιούμης δεν ξέρει, δεν μπορεί αλλά ούτε ρωτάει για να μάθει. Απομονωμένος στο Δημαρχείο αρνείται να δει την πραγματικότητα, αρνείται να συζητήσει, αρνείται να διαβουλευθεί, αρνείται να εμπιστευθεί τους ειδικούς.  Η Τρίπολη όμως δεν μπορεί να περιμένει πότε ο κ. Τζιούμης θα μάθει! Γι΄ αυτό, κάθε μέρα που περνά έρχονται όλο και πιο κοντά στην προοπτική, για να χτίσουμε όλοι μαζί την προκοπή. Με ένα συμβόλαιο που θα στηρίζεται στην αξιοπιστία».

Αναφερόμενος στο Συμβόλαιο Αξιοπιστίας ο κ. Σμυρνιώτης τόνισε ότι: «Εμείς, έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι διαθέτουμε τις γνώσεις και την κατάρτιση.  Την τεχνογνωσία και την εργατικότητα. Και προπαντός την αποτελεσματικότητα! Είμαστε έτοιμοι! Με σχέδιο το οποίο μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στο πρόγραμμα μας, αλλά οφείλω να αναπτύξω επιγραμματικά ενώπιον σας:

 • Για έναν δήμο φιλικό στους πολίτες και τους επισκέπτες
 • Για κοινωνικές δομές και δράσεις με τους δημότες στο επίκεντρο
 • Με τον αγροτικό τομέα πρωταγωνιστή. Με ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές
 • Με ψηφιακές υπηρεσίες στην καθημερινότητα των δημοτών
 • Με πρωτοβουλίες για την οικονομική ανάπτυξη ιδιωτών και επαγγελματιών
 • Με το δημόσιο σχολείο βασικές συνιστώσες του κοινωνικού ιστού
 • Με αθλητικές υποδομές για όλους και τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων για την τόνωση της επισκεψιμότητας
 • Με τον τοπικό πολιτισμό και την κουλτούρα ως βασικά στοιχεία της ταυτότητας της Αρκαδίας και της κοινωνικής συνοχής
 • Με την προστασία του περιβάλλοντος ως ηθικό χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές
 • Με τον τουρισμό ως βασικό πυλώνα της οικονομικής μας ανάπτυξης
 • Έτσι θα θέσουμε τις βάσεις για προκοπή και θα δώσουμε προοπτική στον τόπο μας.»

Καταλήγοντας την ομιλία του ο κ. Σμυρνιώτης ανέφερε ότι: «Δεν έχουμε μόνο πρόγραμμα. Έχουμε και ισχυρή ομάδα για να το υλοποιήσουμε. Την προκοπή και την προοπτική την εγγυώνται όλοι οι υποψήφιοι μας. Ενωθήκαμε για να πάμε μπροστά. Ενώσαμε ιδέες και εμπειρίες για να έχουμε ανάπτυξη στην πράξη».

Δελτίο Τύπου