Γορτυνία: Ένα τριήμερο γεμάτο κέφι, χρώμα και πλήθος επισκεπτών! (ph)

Με τις εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα  και με μεγάλη προσέλευση κατοίκων και επισκεπτών έκλεισε το εορταστικό τριήμερο στη Γορτυνία, το οποίο συνδύασε μοναδικά παραδόσεις και μία πανδαισία χρωμάτων, ήχων και ρυθμών για όλες τις ηλικίες

Η Γορτυνία συγκέντρωσε πλήθος επισκεπτών το τριήμερο, καθιστώντας την περιοχή πολύ φιλόξενη για άλλη μια φορά.

Καρναβαλικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλά χωριά, μικρά και μεγάλα. Κέφι, ζωντάνια και χαμογελαστοί άνθρωποι δημιούργησαν ένα εξαιρετικό κλίμα κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του καρναβαλιού.

Ο Δήμος Γορτυνίας στήριξε και φέτος αρκετές δράσεις, ενώ πολλοί Σύλλογοι ανέλαβαν πρωτοβουλίες για αναβίωση των παλαιών εθίμων, δημιουργώντας ένα ευχάριστο κλίμα για όλους.

Η γιορτή της Αποκριάς κορυφώθηκε την Κυριακής 17/03 και συνδύασε μοναδικά τις λαϊκές παραδόσεις με εκδηλώσεις ελκυστικές για μικρούς και μεγάλους. Ξεχώρισαν για άλλη μια χρονιά το 15ο Λαγκαδινό Καρναβάλι με την ξακουστή παρέα του Τράγου, το κάψιμο του Μακαρονά στη Δημητσάνα, αλλά και το «λιώσιμο του χοιρινού»  στην κεντρική πλατεία στα Τρόπαια.

Ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας τοπικοί Σύλλογοι και φορείς σε πολλά χωριά γιόρτασαν τα Κούλουμα, προσφέροντας σαρακοστιανά εδέσματα στους παρευρισκόμενους.

Όμορφα γλέντια έγιναν χαρακτηριστικά σε  Τρόπαια, Στεμνίτσα, Τουμπίτσι, Λαγκάδια, Βυτίνα, Δημτησάνα, Βαλτεσινίκο, Λιοδώρα, Παναγιά, Πυρρή, Δόξα, Μοναστηράκι, Πουρναριά, Σπάθαρη, Καστράκι, Πράσινο, Βυζίκι, Καμενίτσα, Ελληνικό, Παναγίτσα, Μυγδαλιά κ.α.

Κλείνοντας το εορταστικό τριήμερο στη Γορτυνία, με μεγάλη προσέλευση κατοίκων και επισκεπτών, η περιοχή αντήχησε από χαρά, χρώματα και ζωντάνια για τρεις μοναδικές μέρες.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες

Τρόπαια
Βαλτεσινίκο
Τρόπαια
Μοναστηράκι
Στεμνίτσα
Τουμπίτσι
Μυγδαλιά

Καμενίτσα