Γυναικείο άρωμα στη Γορτυνία!

Editorial Ιουλίου (αρ.φύλλου 503)

Είναι κοινά αποδεκτό ότι η γυναικεία σκέψη είναι εφευρετική, δημιουργική και οργανωτική. Το γυναικείο μυαλό γεννά ιδέες και ο κανόνας αυτός επιβεβαιώνεται και στη Γορτυνία. Για ακόμη μια φορά διαπιστώνουμε με χαρά ότι πίσω από πολλές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στη Γορτυνία μας υπάρχει έντονο …γυναικείο άρωμα!

Και αυτό μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί αφού πολλές γυναίκες έχουν πάρει τα ηνία σε Συλλόγους των χωριών μας και τα έχουν καταφέρει περίφημα, επιδεικνύοντας έντονη κινητικότητα και πλούσια δραστηριότητα. Έτσι Προεδρίνες συναντάμε στα χωριά Κοντοβάζαινα, Βάχλια, Ράχες, Πουρναριά, Ζυγοβίστι, Ριζοσπηλιά, Ράφτη, Σπάθαρι, Καρύταινα, Ελάτη, Παναγιά, Παλούμπα, Βούτσι, Πυρρί, Τουθόα, Παλαμάρι κ.α. αλλά και σε διάφορες Ενώσεις όπως Ένωση Συλλόγων Κοντοβαζαίνης, αλλά και στους περισσότερους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Αφετέρου και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπάρχουν πολλές εκλεγμένες γυναίκες και αρκετές μάλιστα με αυξημένες αρμοδιότητες (όπως Πρόεδρος Δημ.Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι αλλά και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων).

Παράλληλα όμως στη Γορτυνία υπάρχουν και καθαρά γυναικείοι Σύλλογοι ή ομάδες γυναικών, όπως οι δύο παλαιοί Σύλλογοι: Γυναικών Ελληνικού και Γυναικών Καρύταινας. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους και δύο νέες ομάδες: ο Όμιλος Κυριών Βυτίνας και ο Πολιτιστικός Αγροτουριστικός Σύλλογος Γυναικών Δημητσάνας, που συνέχεια μας εκπλήσσουν με τις καινοτόμες δράσεις τους. Δράσεις πρωτότυπες και εποικοδομητικές που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, όπως θεατρικές παραστάσεις, δρώμενα για παιδιά, μαθήματα ζωγραφικής, εκθέσεις έργων τέχνης, εκδρομές, φεστιβάλ, bazaar, διαγωνισμούς κ.α.

Οι Γορτύνιες, αλλά και αρκετές Προεδρίνες που είναι νύφες της Γορτυνίας, με φρέσκιες ιδέες, φαντασία και τόλμη, μας χαρίζουν ελπίδα σε μια εποχή που κυριαρχεί η απογοήτευση και η μιζέρια. Η ευρηματικότητα και η φαντασία τους δίνει ένα ξεχωριστό χρώμα στα δρώμενα της Γορτυνίας!  

Συγχαίρουμε όλες τις γυναίκες της Γορτυνίας που ασχολούνται με τα συλλογικά, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συνεργαζόμαστε με όλες άψογα μέσω της εφημερίδος μας και ευχόμαστε να συνεχίσουν να μας εκπλήσσουν με το γυναικείο ταπεραμέντο τους, με τις δράσεις τους και σε αρκετές περιπτώσεις να συνεχίζουν να …«βάζουν τα γυαλιά» στους άνδρες της Γορτυνίας! Σίγουρα πάντως θα άξιζαν μιας βράβευσης από το Δήμο Γορτυνίας ή και την Παγγορτυνιακή Ένωση.

ΠΕΝΝΥ Κ. ΚΑΛΥΒΑ