«Η αγάπη θέλει φίλημα κι ο πόλεμος τραγούδια»

Το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Τρίπολης και το Πολεμικό Μουσείο/ Παράρτημα Τρίπολης, με αφορμή τη συμπλήρωση 110 χρόνων από τη λήξη των Βαλκανικών Πολέμων, παρουσιάζουν την εκδήλωση Ιστορικής Μνήμης την Πέμπτη 22 Ιουνίου στις 21.00 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης, με τίτλο:  «Η αγάπη θέλει φίλημα κι ο πόλεμος τραγούδια».

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τραγούδια της περιόδου των Βαλκανικών Πολέμων από το Μουσικό Σύνολο του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Τρίπολης. Επιπλέον, θα γίνει αναφορά στο ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο της περιόδου πριν την έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων από τον Σμήναρχο Δημήτριο Φωτόπουλο (Δ/ντη του Πολεμικού Μουσείου/ Παράρτημα Τρίπολης). Ακολούθως, μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου θα πλαισιώσουν ιστορικά την περίοδο 1912 – 1913 με σκοπό τη σύνδεση της ιστορίας ως γνωστικό αντικείμενο με το μουσικό υλικό. Τέλος, για τα τραγούδια Ιστορικής Μνήμης θα γίνει σύντομη αναφορά από την εκπαιδευτικό Μαρία Καρύκη (Μουσικός) σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Μαριαντίνα Χονδρορίζου (Φιλόλογος).

Στο Οργανικό Σύνολο συμμετέχουν οι μαθητές/-τριες του Σχολείου:

Αχμετάι Ρενάτο (κλαρινέτο), Κούσουλα Παναγιώτα (πιάνο) και Τότση Μαίρη (κιθάρα).

Το Οργανικό Σύνολο υποστηρίζει η επαγγελματίας μουσικός και εκπαιδευτικός:

Λητώ Φλωράκη (βιολί)

Επιμέλεια μουσικής παράστασης:

Μαρία Καρύκη (Μουσικός), Μαριαντίνα Χονδρορίζου (Φιλόλογος) και Ιωάννης Σάσσαλος (Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Προτύπου Γυμνασίου).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: Ημερομηνία: Πέμπτη 22 Ιουνίου, 21.00

Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης Είσοδος Ελεύθερη

Για το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Τρίπολης

Η Διευθύντρια

ΕΛΕΝΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ