Η ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ βραβεύτηκε από το Γαστρονόμο!

papoulias1

papoulias1Μια νέα διάκριση για το γνωστό και όμορφο πολυχώρο «ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ» στο χωριό Ψάρι Τρικολώνων Γορτυνίας ήρθε από το περιοδικό «Γαστρονόμο» και την «Καθημερινή» στα 7α Βραβεία Ποιότητας. Στην «Αρκαδιανή» απονεμήθηκε το βραβείο «ΕΥΗ ΒΟΥΤΣΙΝΑ». Πρόκειται για ένα νέο βραβείο που θεσπίστηκε προς τιμής της συγγραφέως, μαγείρισσας και πρωτεργάτριας του «Γαστρονόμου». Η Εύη μάλιστα είχε στηρίξει στο ξεκίνημά της την «Αρκαδιανή» με τις πολύτιμες συμβουλές και συνταγές της, ενώ είχε επιμεληθεί και τις επιτυχημένες εκδηλώσεις που είχαν λάβει χώρα τα πρώτα χρόνια με την επωνυμία: «Οι νοστιμιές των γιαγιάδων» και τη συμμετοχή όλων των γυναικών του χωριού.

Το βραβείο παρέλαβε ο δραστήριος επιχειρηματίας και εμπνευστής της «Αρκαδιανής» Μάκης Παπούλιας. Πολλά συγχαρητήρια στον αγαπητό Μάκη και σε όλη την ομάδα που συνεχίζουν να πρωτοτυπούν και να αποτελούν πρεσβευτές των προϊόντων μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Για όσους δεν ξέρουν την Αρκαδιανή:

arcadiani3Στο ορεινό χωριό Ψάρι Τρικολώνων σε ένα όμορφο διακοσμημένο χώρο 10 στρεμμάτων λειτουργεί ένα πρότυπο αγροτουριστικό Κέντρο Γεύσεων και Σπιτικής Μαγειρικής.

Ενα μικρό ορεινό χωριό στην Αρκαδία, το Ψάρι, και μια μικρή εταιρεία παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων. Τι πιο κοινό; Και όμως, η πορεία της «Αρκαδιανής» διαφέρει από αυτήν των αντιστοίχων εταιρειών. Και διαφέρει λόγω της ποιότητας των προϊόντων της. Εξαιρετικά ζυμαρικά, γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες που βρίσκονται σε 100 σημεία πώλησης στην Αθήνα. Τόσο καλά είναι, που… «πετάνε» στην κυριολεξία, καθώς πωλούνται και στα duty free των ελληνικών αεροδρομίων. Τα φρούτα και το γάλα που χρησιμοποιούνται τα αγοράζουν από καλλιεργητές και κτηνοτρόφους της περιοχής· τα χρήματα δεν είναι πολλά, είναι όμως ένα σημαντικό βοήθημα για τους ανθρώπους του χωριού.

arkadiani2Αλλά η «Αρκαδιανή» δεν σταματάει εκεί. Δίνει επίσης έναν αγώνα διάσωσης της παραδοσιακής μαγειρικής, διαθέτει βιβλιοθήκη 650 παλιών βιβλίων συνταγών, πέτρινο θέατρο όπου δίνονται παραστάσεις, έχει μετατρέψει σε μουσείο το παλιό δημοτικό σχολείο. Τα προϊόντα της «Αρκαδιανής» πωλούνται σε 100 σημεία στην Αθήνα, σε 40 στην υπόλοιπη Ελλάδα και στα duty free 11 ελληνικών αεροδρομίων.

Πρόσφατα μάλιστα ο Δημήτρης Σκαρμούτσος με την εκπομπή “Χωρίς Συνταγή” του Mega Channel επισκέφτηκε τη Γορτυνία και την “Αρκαδιανή”. Περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.e-gortynia.gr/newspaper/periskopio/268-o-dimitris-skarmoytsos-tou-mega-sti-gortynia.html