Η Δημητσάνα εόρτασε με λαμπρότητα την Πολιούχο της Αγ. Κυριακή (ph-video)

@ Eφημερίδα “Γορτυνία” – www.e-gortynia.gr

Η ιστορική και αγιοτόκος Δημητσάνα, έδρα του Δήμου Γορτυνίας, γιόρτασε με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια την Πολιούχο Μεγαλομάρτυρα Αγία Κυριακή.

Οι διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν εχθές Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023 με Πολυαρχιερατικό Εσπερινό. Προεξήρχε ο Επίσκοπος Ωρεών και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου κ. Φιλόθεος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Κορίνθου κ. Διονυσίου και του επιχώριου Μητροπολίτη κ. Νικηφόρου καθώς και πληθώρα κληρικών της επαρχίας. Έψαλαν καλλίφωνοι πρωτοψάλτες, μεταξύ αυτών και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισιάς Πρωτοπρεσύβερος π. Χρήστος Κυριακόπουλος. Ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας με συνοδεία αγήματος και φιλαρμονικής στους δρόμους της ιστορικής κωμόπολης και στη συνέχεια παραδοσιακοί χοροί από τη Χορευτική Ομάδα της Δημητσάνας

Ανήμερα στον εορτάζοντα περικαλλή Μητροπολιτικό Ναό τελέσθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κυρηνείας Κύπρου κ.Χρυσόστομου και συγχοροστατούντων του Επισκόπου Ωρεών και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου κ. Φιλόθεου και των Σεβ. Μητροπολιτών Κορίνθου κ. Διονυσίου και του επιχώριου Μητροπολίτη κ. Νικηφόρου.

Στη συνέχεια στον έξωθεν του Ναού χώρο όπου έχει στηθεί επιτύμβια στήλη για τον Εθνομάρτυρα Κύπριο Μητροπολίτη Δημητσάνας Φιλόθεο Χατζή, ετελέσθη επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους και αντιπροσωπεία των Κυπρίων που είχαν προσέλθει από την προηγούμενη στην κωμόπολη. Οι εκδηλώσεις στο τέλος περιλάμβαναν παραδοσιακούς χορούς από το Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο «Εναλία Γ» της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος.

ΦΩΤΟ: Βασίλη Κουτρουμάνου

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video από τις διήμερες εκδηλώσεις στη σελίδα της εφημερίδος μας στο facebook:

https://www.facebook.com/egortynia/videos/744825470982391

 

 

https://www.facebook.com/gortynia.newspaper/videos/681188857155382

 

 

https://www.facebook.com/gortynia.newspaper/videos/1438228057016375