“Η Επόμενη Μέρα”: Μουσικοθεατρική παράσταση για την Άλωση της Τριπολιτσάς

Ο Δήμος Τρίπολης παρουσιάζει την πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση “Η Επόμενη Μέρα”, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου για την Άλωση της Τριπολιτσάς.

Πρόκειται για μια ευφάνταστη παράσταση όπου η επόμενη μέρα της Άλωσης της Τριπολιτσάς συνδιαλέγεται με την επόμενη μέρα της Καταστροφής της Σμύρνης, ενώνοντας δύο από τις πιο σημαντικές ιστορικές στιγμές του ελληνισμού.

Η παράσταση βασίζεται σε μια ευφυή επιλογή και σύνθεση κειμένων του Λευτέρη Ντρούβα, ενώ την πρωτότυπη μουσική σύνθεση και ενορχήστρωση του έργου έκανε ο Θοδωρής Λεμπέσης.

Τα τραγούδια της παράστασης αποδίδουν η Μαρία Σουλτάτου και ο Παναγιώτης Αγγελακόπουλος.

Στο ρόλο των αφηγητών, οι καταξιωμένοι ηθοποιοί Παναγιώτα Βλαντή, Χριστόδουλος Στυλιανού και Ελισσαίος Βλάχος, αφηγούνται τα γεγονότα που οδηγούν τις ιστορικές εξελίξεις αμέσως μετά από αυτά τα δύο ορόσημα. Η Τρίπολη αναδύεται από τα ερείπιά της καθώς η Σμύρνη βυθίζεται στη στάχτη. Μέσα από πραγματικές καταγραφές και εξαιρετικές ιστορικές συμπτώσεις, οι αφηγήσεις συγκλίνουν και αποκλίνουν μέχρι να βρεθούν στον ίδιο τόπο και στον ίδιο χρόνο.

Η Μαργαρίτα Τρίκκα σκηνοθετεί και χορογραφεί την παράσταση που με όχημα τη μουσική, το λόγο, το χορό και τη θεατρικότητα επιτυγχάνει ένα ταξίδι σε δύο παράλληλα σύμπαντα, με σκοπό την ανάδειξη του ρόλου των απλών ανθρώπων ως κύριου άξονα για την πραγμάτωση της επόμενης μέρας, ανοίγοντας ένα παράθυρο στο χθες, το σήμερα αλλά και το αύριο. Μια ανθρωποκεντρική μουσικοθεατρική εκδήλωση που γιορτάζει την θυσία και την αγάπη για την πατρίδα και τον συνάνθρωπο.

Ώρα έναρξης: 20:30
Eίσοδος ελεύθερη

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
● Σκηνοθεσία – χορογραφία: Μαργαρίτα Τρίκκα
● Μουσική σύνθεση, ενορχήστρωση – επιμέλεια του έργου και διεύθυνση ορχήστρας: Θοδωρής Λεμπέσης
● Επιμέλεια κειμένων και σύνθεση κειμένων: Λευτέρης Ντρούβας,
● Ενδυματολόγος, σκηνογράφος: Μαρία Παπαδοπούλου
● Φωτίστρια: Μελίνα Μάσχα
● Τραγουδούν: Μαρία Σουλτάτου, Παναγιώτης Αγγελακόπουλος
● Ηθοποιοί – Αφηγητές: Παναγιώτα Βλαντή, Χριστόδουλος Στυλιανού, Ελισσαίος Βλάχος
● Χορωδία Ορφέας Τρίπολης Μουσική διδασκαλία: Χριστίνα Αθανασοπούλου
● Χορευτικές ομάδες: Λύκειο Ελληνίδων Τρίπολης, Χορευτικός Όμιλος Τριπόλεως, Χορευτικός Σύλλογος «Τεγέα», Καλλιτεχνικό Σωματείο «Αρκαδιανή», Κέντρο Ελληνικού Χορού, Λαογραφική Εστία Τρίπολης, Κέντρο Χορού «Χοροτεχνία», Χορευτικός Λαογραφικός Σύλλογος «Αρκάδων Δρώμενα»
● Θεατρική ομάδα Τρίπολης
● Βοηθός Σκηνοθέτη – χορογράφου: Παρασκευή Λυπημένου
● Συνοδεύει Ορχήστρα δωματίου παραδοσιακών, και κλασικών μουσικών
● Εκτέλεση παραγωγής: Άννα Σιταρένιου
● Εταιρία Παραγωγής: SYRIX PRODUCTIONS

Μηνύματα δημάρχου και αντιδημάρχου δήμου Τρίπολης

Τριπολιτσά 1821! Σάλπισμα και φλόγα ελευθερίας, σφραγίδα της απόφασης του έθνους για αποτίναξη πολύχρονων δεσμών δουλείας, μήτρα του Ηγέτη και Ελευθερωτή.
200 χρόνια τώρα μνημονεύεται με ευγνωμοσύνη από κάθε Έλληνα, με τρόμο από τους τότε τυράννους. Κι αν πριν από 100 χρόνια σφαγίασαν και ξερίζωσαν άμαχους και αθώους, η Τριπολιτσά της 23ης Σεπτεμβρίου 1821 θα στοιχειώνει (και θα συγκρατεί…) πάντα τις αρπακτικές διαθέσεις τους και θα τους θυμίζει διαρκώς την αναπότρεπτη νίκη του Καλού επί του Κακού, του Δίκαιου επί του Αδίκου, του Φωτός επί του Σκότους.
Υπερήφανοι για το ‘21 – Μνήμονες του ‘22
Κώστας Τζιούμης
Δήμαρχος Τρίπολης

« Η επόμενη μέρα» που ενώνει δύο διαφορετικές ιστορικές στιγμές και δύο ορόσημα στην εξέλιξη του έθνους «τη Λυτρωτική άλωση της Τριπολιτσάς» και την «τραγική καταστροφή της Σμύρνης», παρουσιάζει ο Δήμος Τρίπολης και προσεγγίζει αυτές τις ιστορικές στιγμές μέσω των τεχνών της μουσικής, του λόγου και του χορού.

Ελένη Καρούντζου
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού
Δήμου Τρίπολης