Η ετήσια εκδήλωση των Αρκάδων Ιλίου – Βραβεύσεις προσωπικοτήτων (ph & video)

Στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Ιλίου οι Αρκάδες Ιλίου έκοψαν την Βασιλόπιτα για το νέο έτος. Για ακόμη μια φορά εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση Αρκάδων και κυρίως Γορτυνίων τόσο από το Δήμο Ιλίου, καθώς και από όμορους Δήμους.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Αρκάδων Ιλίου «Προσέλληνοι». Στη συνέχεια τους παρευρισκομένους καλωσόρισε ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Παναγιώτης Τούμπας, από Νεοχώριο και μετά ο αεικίνητος Πρόεδρος του Συλλόγου, Ιωάννης Κουτσιανδρέας, ιατρός από Σέρβου, απεύθυνε ευχές για το νέο έτος.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Γορτύνιος Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο οποίος συνδράμει καθοριστικά σε κάθε δραστηριότητα που διοργανώνουν οι εθνικοτοπικοί σύλλογοι της πόλης του.

Ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας από τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως καθώς και από τον Πρωτοπρεσβύτερο π.Γεώργιο Πετρόπουλο, προϊστάμενο του Ιερού Ναοόυ Ευαγγελισμού Θεοτόκου, από Περδικονέρι.

Έπειτα, για άλλη μια χρονιά ο δραστήριος Σύλλογος βράβευσε προσωπικότητες της Αρκαδίας που έχουν διακριθεί με το έργο τους. Φέτος λοιπόν βραβεύθηκαν οι Γορτύνιοι:

  • Γεώργιος Τρουπής, Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, από Σέρβου
  • Δημήτριος Δαλαμάγκας, Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου, Ιδρυτικό μέλος Συλλόγου, από Καστράκι
  • Βασίλης Κουτρουμάνος, φωτορεπόρτερ, από Δήμητρα

Σε κλίμα συγκίνησης οι τιμηθέντες παρέλαβαν τα βραβεία τους ευχαριστώντας θερμά το Σύλλογο. Δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθεί μόνο ο Δημήτριος Δαλαμάγκας, καθώς λίγες ημέρες νωρίτερα είχε ένα μικρό-ατύχημα. Το βραβείο παρέλαβε ο γιος του Θεόδωρος Δαλαμάγκας,  διακεκριμένος επιστήμονας, Διευθυντής Ερευνών και Αναπληρωτής Διευθυντής στο Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Υφυπουργός Εργασίας Μαρία Συρεγγέλα, οι Βουλευτές Αρκαδίας Κώστας Βλάσης και Γιώργος Παπαηλιού, Βουλευτές Αττικής, ο πρώην Υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, ο Αντιδήμαρχος Ηραίας Δημήτριος Μπόρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Στρίκος, ο τ.Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αττικής, ο τέως Δήμαρχος Κοντοβαζαίνης Ηλίας Αποσκίτης οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Γορτυνίας Γ.Καπλάνης, Ιωαν. Θεοδωρακόπουλος και Αρ. Αντωνόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας της Παγγορτυνιακής Ένωσης Παναγιώτης Αγγελακόπουλος, ο επ. Πρόεδρος της Παγγορτυνιανής Ένωσης Κώστας Καλύβας, η Πρόεδρος της Ενωσης Τριπολιτών Ουρανία Αναγνωστοπούλου, οι εκδότες Πέννυ Καλύβα και Δημήτρης Γιαννακούρας, εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων της περιοχής αλλά και πολλοί Πρόεδροι ή εκπρόσωποι Γορτυνιακών Συλλόγων και φορέων.

Στο τέλος σε ένα πολύ εγκάρδιο κλίμα, μέλη και φίλοι του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να αντάλλαξαν τις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος.

 

Βίντεο από τη βράβευση του γνωστού φωτορεπόρτερ και συνεργάτη της εφημερίδος μας Βασίλη Κουτρουμάνου:

https://www.facebook.com/koutroumanos.vasilios/videos/1184581448850835