Η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην Τρίπολη (ph-video)

Στην Τρίπολη μίλησε εχθέςτο βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, και με την έναρξη της όμιλίας τους εξέφρασε τη λύπη του για την απώλεια του κορυφαίου συνθέτη, Γιάννη Μαρκόπουλου.

«Δυστυχώς σήμερα έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος Έλληνας, ο μεγάλος Κρητικός, ο μεγάλος συνθέτης, ο μεγάλος δημοκράτης Γιάννης Μαρκόπουλος. Ο άνθρωπος που εξέφρασε με το έργο του τους πόθους, τους αγώνες και τα οράματα του ελληνικού λαού» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης ως προς το διακύβευμα των εκλογών υπογράμμισε ότι «το χρέος είναι, όχι μόνο να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ λίγο πιο μεγάλο, όχι μόνο να αυξήσουμε την κοινοβουλευτική μας δύναμη, αλλά να οικοδομήσουμε ξανά το σπίτι του κάθε δημοκράτη και προοδευτικού Έλληνα. Γι’ αυτό καλώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους της Αριστεράς, της Κεντροαριστεράς, του Κέντρου να έρθουν ξανά και να στηρίξουν αυτή τη νέα προσπάθεια για να υπάρχει γνήσιος αντίπαλος απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».

Ανδρουλάκης: Δεν υπάρχει κίνδυνος ακυβερνησίας -υπάρχει κίνδυνος παντοδυναμίας
Τόνισε επίσης πως «ο ελληνικός λαός απάντησε στα ψευτοδιλήμματα της πρώτης Κυριακής για ένα ΠΑΣΟΚ-υποστύλωμα του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, έτσι και τώρα απαντήστε στα εκβιαστικά διλήμματα του κ. Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει κίνδυνος ακυβερνησίας. Υπάρχει κίνδυνος παντοδυναμίας. Γι’ αυτό, ψήφος στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη, για να υπάρχει ανάχωμα στην αλαζονεία του συστήματος εξουσίας της Νέας Δημοκρατίας».

Σχετικά με τα σενάρια περί μη επίτευξης αυτοδυναμίας από τη Νέα Δημοκρατία, πρόσθεσε ότι η ΝΔ «μάζεψε όλους από τη δεξιά πολυκατοικία, ας πάρει και τον κ. Βελόπουλο και εκείνους που πουλούν χριστιανεμπόριο, και να κάνει την κυβέρνηση, που πραγματικά εκφράζει η Νέα Δημοκρατία: Τη βαθιά συντήρηση».

Ο κ. Ανδρουλάκης απευθύνθηκε στον κόσμο της Αριστεράς, λέγοντας: «Καλώ τον κόσμο της Αριστεράς να έρθει μαζί μας, να κάνουμε ένα ισχυρό μέτωπο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Τον κόσμο της Αριστεράς που προσέβαλε ο κ. Τσίπρας, όταν δεν ψήφισε την τροπολογία που εμπόδιζε τους φονιάδες του Παύλου Φύσσα, τη Χρυσή Αυγή, και κατόπιν – τρεις μέρες πριν τις εκλογές – κάλεσε τους δήθεν παραστρατημένους χρυσαυγίτες να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ντροπή, κύριε Τσίπρα».