Η προσφορά της Δημητσάνας στον Αγώνα του 1821! (video)

Ένα ξεχωριστό βίντεο για την προσφορά της Δημητσάνας στην Επανάσταση του ’21 είχε δημιουργήσει ο Θανάσης K. Κουστένης, για την επέτειο των 200 χρόνων από τον σημαντικότερο σταθμό στη νεότερη Ελληνική ιστορία.

Στο video ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Αρχιμανδρίτης π.Ιάκωβος Κανάκης με γλαφυρό αφηγηματικό λόγο εξιστορεί γνωστά αλλά και λιγότερο γνωστά γεγονότα της Επανάστασης που έλαβαν χώρα στη Δημητσάνα. Κάνει αναφορά στους Γορτύνιους Αγωνιστές και τη συμβολή τους τόσο στην έναρξη όσο και στην πορεία του Αγώνα, αλλά και στη στην μεγάλη συνεισφορά της Εκκλησίας, με τα ιστορικά μοναστήρια και τα Κρυφά Σχολειά της.

Για την παραγωγή του βίντεο βοήθησαν οι: Αρχιμανδρίτης Π. Ιάκωβος Κανάκης Πρωτοσύγκελο Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Αγγελική Μπίρη Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Δημητσάνας, Αδελφότητα Δημητσανιτών “Γρηγόριος” Ε’, Κώστας Λάμπρου Πρόεδρος ΔΣ Διασυνεδριακού – Πολιτιστικού Κέντρου Δημητσάνας, Θεόδωρος Ασημακόπουλος, Δημήτρης Τσαντήλας, Χρήστος Τζόνε και Θανάσης Κουστένης.

Αξίζει να το δείτε: